„Adus instalatorul care a făcut lucrarea și bătut cu țevile în cap” / Ce lucrări mai fac meseriașii români
Unul dintre domeniile puternic afectate de lipsa forței de muncă din România este cel al construcțiilor. Mulți meseriași au plecat să lucreze în străinătate în ultimii ani, iar cei care au rămas în țară fie cer prețuri prea mari, fie nu au suficientă experiență, scrie Ziare.com.
Mulți români au amânat din aceste motive ridicarea unei case sau lucrările de renovare din apartamente. Totuși unele reparații nu pot fi amânate, iar rezultatele sunt uneori neașteptate.
Este cazul unei românce care s-a trezit că are de sărit peste 3 țevi pentru a ajunge în balcon după ce meșterul care a terminat lucrările. Femeia caută acum soluții, după cum a scris pe Facebook.
"Bună ziua. Aveți o idee ceva va rog, cum să acopăr țevile de pe parchet, să pot merge pe ele fără probleme? Nu a putut altfel meseriașul să le monteze", a scris femeia pe grupul Idei amenajări.
"Adus instalatorul care a făcut lucrarea și bătut cu țevile în cap"
În comentarii unii îi oferă soluții, alții se distrează sau sunt rezoltați. Cazul nu este însă unic.
"Așa era corect, eu aș reface circuitul."
"Doamne ce oameni, chiar nu puteți să va păstrați impresiile doar pentru voi, doamna a cerut ajutorul pentru a masca acele țevi, o puteți ajută bine, nu treceți mai departe."
"Despre ce ajutor vorbiți? Ajutor pe Facebook? Adus instalatoru care a făcut lucrarea și bătut cu țevile în cap. Unde dracu s-a văzut așa ceva!"
"Ce repede rezolvați voi ăștia "șmecherii" treaba cu bătaia! Sper să dai peste un meseriaș care să-ți scoată șmecheria din cap! Odată ce accepți așa mizerie de lucrare și după aia te plângi îți meriți soarta!"
"Așa am avut și eu"
"Așa am avut și eu, la mine era mai urâtă, am chemat alt instalator care le-a făcut."
"Inteligență îi trebuie meseriașului, care a făcut o lucrare de doi bani. Îmi pare rău de familia care a plătit un așa meseriaș."
"Mai sunt și meșteri care îl iau pe “nu se poate altfel” în brațe, pentru că este mult mai ușor pentru el, nu pentru client. Clientul nu știe, nu e în domeniu, așa va vii cu tot felul de soluții, inclusiv cum ar putea acoperi acele țevi dacă tot se merge așa. Dacă omul caută soluții aici pe net, atunci ne dăm seama cât de bine i să explicat toate opțiunile și eventualele posibilități de a masca acea tâmpenie de lucrare."
"Să fie și parchetar și zugrav?"
"Clientul trebuie să consulte și altă opțiune. dar de cele mai multe ori se alege cea mai ieftină Pe mine mă revoltă cei care se cred zmei și rezolva totul cu violență! O zi bună!"
"Doamne ferește! A mai fost și plătit pentru așa ceva?"
"Dar cam ce ar fi trebuit să facă un instalator? Să fie și parchetar și zugrav?"
"Scoasă gresia de la ușă și pus un prag de lemn care să acopere și țevile. Va veni puțin ieșit în afară, dar măcar vor fi protejate țevile."
"Se putea, dar acum îi târziu. Pe sub parchet spartă puțin, sapă de beton și după puneai parchetul peste. Așa am eu".
"încălzire în pardoseală la vedere."
"Cum să stați cu asemenea țigănie în casă!"
"Se putea sub parchet, făcea niște canale în șapă și trecea țevile pe sub parchet…. Dar a făcut ce a fost mai simplu."
"ăla e instalator, nu montator de parchet. Cine îi demonta parchetul și îl punea la loc? Cu ce costuri? Vorbiți câte unii așa că să vă dați cu părerea. Nu toți știu să le facă pe toate și atunci sunt și alte costuri."
"Doamne ferește, cum să stați cu asemenea țigănie în casă!"
"Ar putea să le vopsească în culoarea parchetului."
"Nu cred că e "țigănie". Bine că are casă unde să stea. Sunt oameni care fac lucrurile după posibilitățile financiare de moment. Nu e nimic de jignit sau de arătat cu degetul!"
"Noroc că nu erau mai multe țevi, că altfel ajungeau până în mijlocul camerei."
"Prelungiți pragul balconului cu parchet laminat peste țevi. Am avut aceeași problemă. Va arăta că o treaptă, dar nu e urât".