Adrian Ilie, tranșant în privința României la Euro 2024: cum vede parcursul tricolorilor în Germania VIDEO

Adrian Ilie, tranșant în privința României la Euro 2024: cum vede parcursul tricolorilor în Germania VIDEO

România – Ucraina (astăzi, ora 16.00, Pro TV, platforma VOYO) e meciul care va marca revenirea tricolorilor la un turneu final după o așteptare de 8 ani. Doar că, înaintea întâlnirii de astăzi, mulți fani sunt pesimiști în privința șanselor naționalei în Germania, având în vedere rezultatele înregistrate în amicalele din acest an.

Adrian Ilie. FOTO: Platforma X

Adrian Ilie. FOTO: Platforma X

Spre deosebire de cei care prevăd o ședere scurtă a naționalei în Germania, fostul mare internațional, Adrian Ilie (50 de ani), e convins că tricolorii pot furniza o surpriză plăcută la Euro 2024. Prezent la podcastul Business Philosophy, realizat de jurnalistul Romeo Chiriac, „Cobra“ a vorbit despre participarea naționalei la Campionatul European, dar a atins și alte subiecte de interes.

Ce a spus Adrian Ilie la Business Philosophy?

*Toate meciurile României de la Euro sunt importante, chiar dacă în cele două amicale de dinainte plecării în Germania (n.r. 0-0 cu Bulgaria și cu Liechtenstein) n-am înscris niciun gol. Acolo, o să se schimbe situația.

*Toate echipele o să aibă acel trac, ca să nu piardă meciul. O să fie meciuri echilibrate, doar Belgia e cea mai mare favorită a grupei.

*Ucraina are jucători foarte importanți, care evoluează în campionate puternice și sunt cotați foarte bine. Dar eu cred că, printr-o organizare bună de joc și cu o tactică foarte bună, putem să-i surprindem.

*Amicalele nu sunt reprezentative pentru ce o să se întâmple ca Euro. Acolo, primul meci e foarte important. Și o să vedeți că nici Ucraina nu o să vină să câștige meciul imediat.

*Am ieșit și eu în stradă după performanțele României de la Mondialul din 94. Dacă n-aș fi avut o accidentare, cu siguranță, aș fi făcut parte din lot (n.r. – la CM 1994 din America). Eram căpitanul naționalei U21, debutasem deja și la naționala mare.

*Și cu filmul și cu meciul de retragere al Generației de Aur ne-am dat și noi seama cât de mult ne-a iubit lumea în acea perioadă și câte persoane am făcut fericite. Mă bucur că suntem apreciați foarte mult.

VEZI PODCASTUL BUSINESS PHILOSOPHY CU ADRIAN ILIE

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16.00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19.00)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii