Administrația Prezidențială pune capăt speculațiilor: Klaus Iohannis nu demisionează din funcția de președinte

Administrația Prezidențială pune capăt speculațiilor: Klaus Iohannis nu demisionează din funcția de președinte

După informațiile apărute în spațiul public conform cărora șeful statului român ar avea de gând să candideze la alegerile parlamentare pe listele PNL, Administrația Prezidențială a anunțat în cursul zilei de marți că președintele Klaus Iohannis își va duce la bun sfârșit mandatul și nu va demisiona.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis nu va demisiona din funcția de președinte. Foto: Arhivă

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, Președintele României, Klaus Iohannis, precizează că își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcția de Președinte”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Anunțul Administrației Prezidențiale a fost făcut după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora președintele Klaus Iohannis ar intenționa să candideze pentru o funcție de senator.

În plus, s-a spus că șeful statului român ar vrea să demisioneze din cea mai înaltă funcție pentru a se înscrie în rândul PNL.

Totuși, conform articolului 84 al Constituției României,în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată”.

Cu toate acestea, a existat o astfel de situație în anul 2004. Ion Iliescu, care la acea vreme ocupa funcția de președinte, a putut candida la parlamentare.

Amintim faptul că următoarele alegeri parlamentare din țara noastră au loc la data de 1 decembrie, de Ziua Națională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

5 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați