Adjunctul Poliţiei Rutiere Bucureşti şi alţi 7 poliţişti, cercetaţi în libertate pentru presupusa muşamalizare a unui accident
Judecătoria Sectorului 1 a decis sâmbătă să respingă propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Daniel Piştea, directorul adjunct al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, şi a altor 7 poliţişti, care sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident de circulaţie comis de unul dintre poliţişti, în urma căruia o femeie a fost rănită. Marius Maghiari, poliţist la Serviciul Accidente al Brigăzii Rutiere Bucureşti a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, pe 8 iunie, apoi a dus-o la spital şi pe drum s-ar fi înţeles să declare că a fost vorba de un accident de muncă. Ulterior, spune avocata poliţistului, femeia şi-a schimbat declaraţiile, iar procurorii anchetează acum dacă a fost vorba de o muşamalizare a accidentului sau nu.
Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au decis sâmbătă să respingă cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 8 poliţişti care au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia că ar fi muşamalizat un accident de circulaţie comis de unul dintre poliţişti. Ei au fost lăsaţi în libertate, fără nici o măsură preventivă, iar Marius Maghiari, poliţistul care a comis accidentul de circulaţie, va fi cercetat sub control judiciar.
Este vorba despre comisarii Ion Daniel Bocan, adjunctul şefului Secţiei 2 de Poliţie şi Daniel Piştea, directorul adjunct al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, împreună cu Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, poliţişti de la Brigada Rutieră, cu Marian Lupu-Pasăre, şeful Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 2 de Poliţie, şi cu Mihăiţă Anghel şi Ovidiu Gheorghe Sanfira, poliţişti la Secţia 2.
Ei sunt acuzaţi că, împreună cu Marius Maghiari, poliţist la Brigada Rutieră Bucureşti, ar fi încercat să muşamalizeze un accident de circulaţie comis de Maghiari, conform Mediafax. Marius Maghiari lucrează chiar la Serviciul Accidente al Poliţiei Rutiere Bucureşti.
Poliţistul Marius Maghiari a accidentat o femeie pe o trecere de pietoni de pe raza Secţiei 2 Poliţie, în data de 8 iunie, în Bucureşti. Conform avocatei lui Maghiari şi declaraţiilor poliţistului, Maghiari a dus-o pe femeie la spital cu maşina sa şi, pe drum, s-au înţeles ca ea să declare că a fost vorba de un accident de muncă, pentru a evita un dosar penal pe numele poliţistului. Conform avocatei lui Maghiari, femeia a declarat astfel că ar fi căzut în timp ce făcea curăţenie şi aşa s-a accidentat. „Victima era perfect conştientă”, a declarat avocata la încheierea şedinţei de judecată.
Ulterior, femeia a fost spitalizată, însă după o perioadă şi-a schimbat declaraţiile şi a depus plângere la Parchet, astfel că procurorii au ajuns să ancheteze acum dacă cei 8 poliţişti au muşamalizat accidentul sau nu. Poliţistul care a produs accidentul ar fi încercat să-i ofere femeii 15.000 de euro ca să nu depună plângere la procurori, conform Digi24.
Numele lui Marius Maghiari a apărut ca denunţător în dosarul fostului procuror Maximilan Bălăşescu, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, în legătură cu dosarul „Vrăjitoarelor” care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu.