Adjunctul ambasadorului SUA: Am remarcat că publicul românesc a devenit tot mai puţin tolerant cu corupţia
Adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii în România, Abigail Rupp, a declarat joi, la o conferinţă găzduită de UBB, că România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, lucru care va ajuta la atragerea investitorilor.
"Atunci când suntem întrebaţi care este lucrul cel mai bun de făcut pentru a creşte valoarea investiţiilor americane spunem că trebuie continuată lupta împotriva corupţiei. Am remarcat faptul că anul trecut publicul românesc a devenit tot mai puţin tolerant cu corupţia şi cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a încuraja instituţiile publice să continue să progreseze în acest domeniu", a spus Abigail Rupp în discursul său, susţinut la conferinţa organizată de grupul de analiză Citadel din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj.
Diplomatul american a vorbit şi despre faptul că progresele înregistrate de România în acest domeniu au făcut-o un lider în regiune şi a amintit că între 2014 şi 2016 au fost puşi sub acuzare 242 oficiali de rang înalt şi au fost condamnaţi 142.
Ea a vorbit şi despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA şi despre importanţa securităţii, ca parte a acestei colaborări, referindu-se la contribuţia ţării noastre în operaţiunile din Afganistan sau Irak sau în cadrul altor alianţe internaţionale.
Diplomatul american s-a referit în discursul său şi la aspectele economice sau la cele din domeniul educaţiei din cadrul colaborării româno-americane, amintind că ţara noastră a exportat în Statele Unite bunuri în valoare de peste două miliarde de dolari, iar în 2017 importurile din Statele Unite ale Americii au crescut cu 40 la sută. Potrivit lui Abigail Rupp, SUA este în prezent al şaselea mare investitor străin în România.
Abigail Rupp a participat joi la dezbaterea cu tema "100 de ani de la 'Discursul în 14 puncte' al preşedintelui Woodrow Wilson. Ordinea europeană: atunci şi acum", organizată la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai. AGERPRES