Adio, Gigi Mulțescu! Fostul dinamovist, înmormântat cu onoruri mititare. „A suferit enorm după ce a fost îndepărtat”

Adio, Gigi Mulțescu! Fostul dinamovist, înmormântat cu onoruri mititare. „A suferit enorm după ce a fost îndepărtat”

Gigi Mulțescu a murit duminică, 15 septembrie, la vârsta de 72 de ani, iar astăzi a fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul „Reînvierea” din București.

Gigi Mulțescu, unui dintre cei mai reprezentativi ai lui Dinamo. Foto Facebook

Gigi Mulțescu, unui dintre cei mai reprezentativi ai lui Dinamo. Foto Facebook

Fostul mare jucător al lui Dinamo a fost condus pe ultimul drum de rerpezentanții clubului alb-roșu, în frunte cu antrenorul Ivan Kopic și cu jucătorii Ahmed Bani, Antonio Bordușanu, Costin Amzăr sau Răzvan Patriche, dar și de foști colegi, printre care și Dorin Mateuț și Ion Pârcălab. Printre cele 200 de persoane care au asistat la înmormântare s-au aflat Daniel Iftodi și Mihai Stoichiță, dar și foștii fotbaliști din „gașca nebună” de la Sportul Studențesc, echipă cu care Gigi Mulțescu a uimit România: Ionuț Mazilu, Cristian Irimia și Costin Curelea.

Au venit și Alex Băluță, jucător de la FCSB, dar care a fost antrenat de Gigi Mulțescu la Universitatea Craiova, și Ionel Dănciulescu, un alt atacant care a făcut istorie în tricoul lui Dinamo.

Gigi Mulțescu, chemat doar când echipele dădeau de greu

„S-a apelat la dânsul pentru că echipa avea probleme. În puține situații și-a pus în practică filosofia de la început. La Sportul Studențesc, să nu uităm ce frumos juca `Gașca nebună`. Să nu uităm cum a plecat domnia sa ultima oară de la Dinamo. Fără niște bani... În pandemie, omul dormea cu mască. A făcut niște sacrificii enorme de-a lungul timpului.

Niciodată nu a fost chemat când a fost bine, doar când a fost rău. Ultima dată, știu 100%, că a suferit enorm pentru modul în care a fost îndepărtat de la echipă. Enorm! A suferit în tăcere! Dar lucrurile astea te macină. Omul a venit într-o perioadă critică. Ok, nu aveai bani atunci, dar când faci rost, dă-i! Omul ăsta a venit și ne-a ajutat de fiecare dată. Apoi, nimeni nu l-a mai băgat în seamă. Și nu e numai cazul dânsului”, a declarat Ionel Dănciulescu, la DigiSport despre cel care a fost poreclit „Smurdul” tocmai pentru că se apela la el în cazuri de urgență.

Ultimele clipe, dureroase pentru fostul fotbalist

Sonia şi Gigi Mulţescu au avut o căsnicie de 51 ani. Ultimii ani au fost unii extremi de grei pentru ei doi, mai ales după ce fostul mare fotbalist s-a luptat cu boala Alzheimer. „Tot timpul îmi povestea multe despre fotbal. Noi comentam foarte mult meciurile lui. Când ajungea acasă, ne așezam şi comentam ce a făcut jucătorul ăla, cine a jucat bine, cine a jucat mai rău, ce a greșit ăla. Eu cunosc persoane şi psihiatra cunoaște persoane care au Alzheimer, pe care îi tratează de ani de zile. Dar boala lui Gigi a fost foarte accelerată. Îmi dădeam seama de la o zi la alta, când pierdeam câte ceva din el.

Nu mai eram persoana cu care puteam să conversez. Dar m-am mulţumit că era lângă mine. Cumpăram rebusuri la fel, făceam concursuri care termină primul. Aveam preocupări comune. Citeam cărţi şi le-am comentat. Dar nu i-a mai făcut plăcere să facă nimic. Nici să se uite la televizor, la meciuri. Sunt rezerve plătite şi care costă o căruţă de bani. Toată ziua erau cu ochii pe el. Dar nu mai înţelegeam ce îmi spunea în ultimele săptămâni. Îmi spunea câte ceva, dar era cu totul pe lângă subiect. Eu îi mai ziceam o poezie, să mă asculte. Dar el avea lumea lui”, a spus Sonia Mulţescu pentru fanatik.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

3 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

4 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

5 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front