Adevărul picant despre Cleopatra. Nu era atât de atractivă din punct de vedere fizic pe cât se credea
Deși se spune că a fermecat cu frumusețea sa toți bărbații pe care îi întâlnea, adevarul este altul. Cleopatra, ultima regină a Egiptului, avea buze subţiri, nas încovoiat şi bărbie proeminentă. Scrierile romane vorbesc mult despre regina Egiptului şi o prezintă drept o femeie inteligentă și abilă.
Monedele egiptene antice dezvăluie că probabil avea o mandibulă proeminentă și un nas acvilin. De asemenea, istoricul Plutarh a scris că înfățișarea sa "nu era deloc incomparabilă". Cu toate acestea, el a spus că intelectul, inteligența, farmecul și "dulceaţa tonurilor vocii" au făcut-o irezistibilă pentru toată lumea, arată stiripesurse.ro . Cleopatra vorbea până la douăsprezece limbi și a fost educată în matematică, filozofie, oratorie și astronomie.
Femeile romane nu o plăceau şi câteva dintre ele au notat în scrisorile lor că nu înţelegeau cum de reuşea "vrăjitoarea de pe Nil" să-i ameţească pe toţi bărbaţii. Se pare însă că vocea ei era deosebit de seducătoare şi, în mod sigur, Cleopatra cunoştea arta de a folosi drogurile pentru a obţine maximum de plăcere.
Ea a reuşit să-i cucerească atât pe Caius Iulius Cezar, cel mai puternic bărbat al momentului, care a urcat-o pe tronul Egiptului şi i-a dăruit un fiu, pe Cezarion, cât şi pe generalul Marc Antoniu, care a iubit-o până la moarte şi i-a dăruit trei copii: Cleopatra Selene, Aleandru Helios şi Ptolomeu Filadelfus.
Păr cârlionţat, nas proeminent.
Cleopatra a VII-a, regină a Egiptului tip de 18 ani, între anii 51 şi 30 înainte de Hristos, este considerată una dintre cele mai celebre femei din istorie.
În acelaşi timp, ea a fost considerată şi cea mai frumoasă femeie a timpurilor, doi dintre cei mai mari conducători militari ai lumii fiind vrăjiţi de farmecele ei.
Monedele descoperite de arheologi, cu chipul reginei imprimat pe ele, dar şi un bust sculptat după moartea ei, sunt singurele mărturii în legătură cu trăsăturile reginei Egiptului: frunte îngustă, buze subţiri, păr cârlionţat, nas proeminent.
Ambiţiile Cleopatrei privind gloria Egiptului au mers departe, reuşind să-l convingă pe Cezar, care debarcase în Egipt, cu intenţia de a-l anexa imperiului şi de a recupera datoriile lăsate de Ptolemeu, tatăl ei, să renunţe la pretenţii. Pentru acest lucru, romanii au numit-o “prostituata lui Cezar”. O legătură de dragoste mult mai puternică a avut-o însă cu generalul marc Antoniu, locotenentul lui Cezar. Acesta şi-a abandonat până şi şoţia pentru Cleopatra.
Învins de trupele lui Octavian, Marc Antoniu s-ar fi sinucis cu propria sabie la 1 august anul 30 î.Hr. Potrivit legendei, el ar fi murit chiar în braţele Cleopatrei, care la rândul ei s-ar fi sinucis 12 zile mai târziu probabil prin muşcături de vipere. Cei doi ar fi fost îngropaţi împreună, undeva în apropiere de ţărmul Mării Mediterane.
Sursa: adevarul.ro