Adevărul începe să iasă la iveală! Partidul trimite armata în Wuhan. Laboratorul virusologic Wuhan ajunge sub conducere militară
După demiterea, miercuri, a celor mai înalţi oficiali însărcinaţi cu controlul epidemiei de coronavirus din Wuhan, mass media chineză tocmai a raportat că Chen Wei, expertul principal al Chinei în domeniul armelor biologice, urmează să fie trimisă la Wuhan pentru a conduce eforturile împotriva epidemiei de coronavirus.
Potrivit raportului cotidianului Armatei, Chen Wei este general maior. Numirea sa a survenit împreună cu rapoarte care arată că trupele chineze au început să „ajute” situaţia din Wuhan, soldaţii putând fi observaţi chiar pe străzile oraşului, înarmaţi cu automate şi muniţie de război.
Evoluţia pare să sugereze că Partidul Comunist Chinez a trimis armata, cea din urmă carte pe care o deţine, pentru a stăvili răspândirea epidemiei. Sau nemulţumirea oamenilor, aflată în creştere, datorată modului în care Partidul a tratat problema epidemiei, dar şi lipsei de alimente care îşi face simţită prezenţa.
După cum raportează ziarul Epoch Times ediţia în limba engleză, Chen Wei este un om din umbră. Ea a fost intervievată pentru prima dată pe 30 ianuarie de China Science Daily. În al doilea interviu dat a doua zi, ea a prognozat că focarul din Wuhan se va stinge în următoarele zile, dar că s-ar putea agrava din nou în scurt timp.
Experţi în război bacteriologic în Wuhan, laboratorul sub conducere militară
Militarizarea laboratorului bacteriologic P4 din Wuhan ridică noi întrebări despre originea virusului Wuhan, cunoscut acum sub numele de Covid-19, şi mai ales despre masiva muşamalizare a subiectului la începutul epidemiei, în noiembrie şi decembrie 2019 şi chiar prima jumătate a lunii ianuarie 2020. Astfel că apare încă o dată întrebarea dacă tulpina de coronavirus Wuhan (Covid-19) este rezultatul unor mutaţii naturale a virusurilor existente, sau dacă este o tulpină îmbunătăţită artificial, care a ajuns cumva în afara laboratorului, cel mai probabil din cauza unui accident.
Potrivit Zerohedge, şansa unui asemenea eveniment în China este de aproximativ zece ori mai mare decât în SUA şi de vreo douăzeci de ori mai mare decât în Europa - singurele alte regiuni cu laboratoare de virologie de nivel atât de înalt.
Un nou raport - produs al unei colaborări între un om de ştiinţă profesionist pensionar, cu o experienţă de 30 de ani în secvenţiere şi analiză genomică şi care a ajutat la proiectarea mai multor instrumente software bioinformatice folosite în prezent, care a fost analist pe probleme de antiterorism al NSA - sugerează că această posibilă greşeală ar putea fi cauzată de nevoia de a termina rapid cercetările pentru Evenimentul 201 găzduit de Universitatea John Hopkins la jumătatea lunii octombrie în New York, menit să planifice exerciţii pentru controlul unei pandemii globale.
Potrivit lucrării menţionate mai sus, Beijingul a avut, în ultimii ani, patru scurgeri accidentale de virus SARS , astfel încât posibilitatea ca această tulpină de coronavirus (Wuhan) să fi scăpat şi ea din greşeală nu poate fi exclusă.
Focarul a început să fie cunoscut la jumătatea lunii noiembrie, când majoritatea speciilor de lilieci din regiune hibernează, iar habitatul liliacului chinezesc acoperă o zonă enormă a regiunii, în care există zeci de oraşe şi sute de milioane de oameni şi trebuie ţinut seama de faptul că tulpina de coronavirus Wuhan a apărut în imediata apropiere a singurului laborator de virologie BSL-4 din China, în Wuhan.
La laboratoul din Wuhan lucrau doi cercetători chinezi - Zhengli Shi şi Xing-Yi Ge (ambii virologi) -, care au lucrat anterior într-un laborator american care proiecta o tulpină incredibil de virulentă a coronavirusului de lilieci.
Zhengli Shi a fost coautor al unei lucrări controversate din 2015, care descria crearea unui nou virus prin combinarea unui coronavirus găsit în liliecii chinezi cu un altul care provoacă sindromul respirator acut sever (SARS). Cercetarea a stârnit o dezbatere uriaşă la acea vreme, mulţi specialişti întrebându-se dacă generarea viruşilor sintetici de acest gen, cu potenţial pandemic, merită riscul.
După cum a transmis revista Nature.com în 2015, existau suspiciuni că unele coronavirusuri de lilieci sunt capabile să infecteze direct oamenii (fără să fie nevoie mai întâi să evolueze într-o gazdă intermediară animală) şi că acestea pot fi mai frecvente decât s-a crezut anterior.
Subiectul este atât de controversat încât unii virologi se întreabă dacă informaţiile obţinute din experiment justifică riscul potenţial. Deşi amploarea oricărui risc este dificil de evaluat, Simon Wain-Hobson, virolog la Institutul Pasteur din Paris, subliniază că cercetătorii au creat un virus nou care „creşte remarcabil” în celulele umane. „Dacă virusul ar scăpa, nimeni nu ar putea prezice evoluţia sa”.
Secvenţe genetice cu probleme
Întâmplarea face ca o analiză genetică a genelor spike-protein - exact regiunea la care se lucra în laboratorul UNC în 2015, când Zhengli Shi şi Xing-Yi Ge izolaseră un coronavirus de lilieci care acţionează asupra receptorului ACE2, aşa cum, de fapt, face şi această tulpină 2019-ncov (virus Wuhan) - indică o intervenţie artificială asupra genomului.
O secţiune importantă din regiunea spike-protein a tulpinii virusului Wuhan este similară genetic cu o secvenţă de gene disponibilă comercial, concepută pentru a ajuta la cercetarea imunoterapiei, care se gaseşte la virusul HIV. Matematic este posibil ca acest lucru să se întâmple în natură, dar cu o probabilitate extrem de mică. În plus, secţiunea nu apare la niciun alt coronavirus cunoscut.
Pentru a rezuma cazul: avem un om de ştiinţă chinez implicat masiv în studierea interacţiunii moleculare dintre coronavirusuri şi oameni, lucrând în proiecte de zeci de milioane de dolari şi care a ajutat la construirea unui coronavirus hiper virulent la UNC - şi care tocmai se întâmplă să lucreze la singurul laborator de virusologie BSL-4 din China care, la fel de întâmplător este în centrul focarului de coronavirus - care, pe de altă parte, are o secvenţă spike-protein foarte asemănătoare - sau identică - cu un vector genetic comercial.
Bineînţeles, după răspândirea focarului, în momentul în care un număr din ce în ce mai mare de experţi de nivel mondial au pus sub semnul întrebării varianta oficială iniţială a Chinei potrivit căreia acest virus ar fi provenit din piaţa alimentară din Wuhan, Zhengli Shi a scris în grabă un nou raport, susţinând - în loc de constatările iniţiale - că noul virus provine dintr-o specie de lilieci din Yunnan.
După cum medicii indieni care au descoperit secvenţele bizare în genomul coronavirusului Wuhan şi-au retras lucrarea după presiuni enorme. SURSA: Epoch Times România