ADEVĂRUL despre INTOXICAREA cu profesorul EMINENT care ar UMILI ELEVI la Vianu

ADEVĂRUL despre INTOXICAREA cu profesorul EMINENT care ar UMILI ELEVI la Vianu

Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu desfiinţează presupusul abuz comis de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, acuzat de un coleg de breaslă că şi-ar fi umilit elevii la clasă. Martorii la incident au povestit, pentru „Adevărul” , ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi. 

De unde a pornit povestea, pe scurt

HotNews a publicat în regim de mare bombă o postare/pâră a unui profesor de istorie despre un așa-zis abuz al unui profesor de la Vianu asupra unui elev. Subiectul a fost preluat, a doua zi, tot în regim de bombă, de Digi24. Pentru că trăim într-o țară de tâmpiți, șeful Inspectoratului Școlar a spus, cu microfonul de la TV în gură că va trimite să se facă o anchetă. Mai mult, alt bou, cu iz de securist, membru al Academiei de rahat a lui Gabriel Oprea, ajuns ministru în Guvernul Cioloș, a mai dat și declarații... Cretinii ăștia din inspectorat și minister nu s-au gândit de ce nu apar părinții și elevul cu pricina în poveste? N.R./Între timp HotNews a revenit asupra subiectului și a prezentat și „cealaltă variantă”. „Profesioniștii” de la Digi24 o țin pe-a lor, cu „ancheta oficialilor”...

Iată realitatea. Merită citit cu atenție

„Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă. „Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.”, povesteşte una dintre elevele clasei a X-a.

„Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor”, a continuat tânăra pentru „Adevărul”. Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat.

Un metru între bancă şi catedră

Tânăra a explicat că elevul care stătea în prima bancă a avut de parcurs o distanţă de cel mult un metru până la catedră. „Nici nu a apucat să îl oprească pentru că a ajuns imediat la catedră. Şi profesorul a fost surprins, i-a zis că aşa ceva nu se face. Noi am râs, pentru că a fost o glumă bună, şi nu ne-a surprins foarte tare pentru că acestui coleg îi place să atragă atenţia”, a mai povestit eleva de la Vianu.

Povestea este confirmată de un alt elev din clasa cu pricina. Acesta a completat că Marcus lipsise o săptămână de la şcoală şi că nu mai ştia o parte din materie. Astfel, băiatul era nemulţumit de nota din teză. „I-am spus să îl roage pe profesor în genunchi. Nu l-a forţat nimeni, a fost pur şi simplu o glumă între noi. După ce l-a văzut, profesorul i-a spus să se ducă în bancă. Nu i-a dat niciun punct în plus, dar colegul meu nu s-a simţit intimidat sau umilit, asta e clar”, a explicat elevul, sub protecţia anonimatului.

Cine a pornit Aria Calomniei

Colegii din clasa lui Marcus îl sprijină acum pe profesorul de matematică. Susţin că sunt pur şi simplu şocaţi de acuzaţiile care i se aduc dascălului şi speră ca acesta le va preda în continuare chiar şi după ancheta făcută de inspectoratul şcolar. De altfel, inclusiv şcoala a făcut o anchetă în acest caz. O parte dintre elevi au fost chemaţi la direcţiune şi cu toţii l-au sprijinit pe profesor.

„Concret, scandalul a plecat de la o colegă a cărei mamă a apărut în presă spunând că profesorul de matematică exagerează. Însă vorbim despre o fată care nu învaţă deloc la matematică. Dacă nu înveţi, nu ştii să răspunzi. S-a dus şi i-a povestit mamei ei, nu ştiu dacă a fost într-adevăr cu rea intenţie, doar că mama ei a pornit apoi un întreg scandal”, au mai povestit tinerii de la Vianu, făcând referire la declaraţiile făcute în presă de Luminiţa Macsim, mama elevei care vrea să îşi mute fata la o altă şcoală. De altfel, Luminiţa Macsim este membru fondator şi Director de Admitere al şcolii private Little London, la care este angajat profesorul de istorie Marcel Bartic, cel care a scris iniţial despre această întâmplare pe reţeaua de socializare Facebook.

Marcel Bartic, profesor de istorie şi geografie la şcoala particulară, a scris joi pe Facebook cum că un profesor de matematică de la unul „din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici”, le-ar fi cerut elevilor care vor să îşi mărească nota să se târască în genunchi până la catedră. „Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulţi dintre copii, domn' profesor adresează tacticos un apel celor "doresc să-şi mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră". Da, aţi citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ ÎN GENUNCHI până la el la catedră. În liniştea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-şi pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT ÎN GENUNCHI câţiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că şi-ar dori acest punct”, a scris Bartic pe Facebook.

Postarea care a răscolit mediul virtual

Profesorii şi elevii de la Vianu au infirmat însă din start informaţiile apărute în mediul virtual. De exemplu, un profesor de la liceul Vianu a declarat pentru „Adevărul” că elevul care ar fi fost invitat să se târască în genunchi pentru o notă mai mare ar fi negat aceste informaţii.

În plus, foşti elevi ai liceului susţin că profesorul Severius Moldoveanu, despre care scrie Marcel Bartic, este un profesor admirat şi iubit. „Deşi dânsul e mai glumeţ, niciodată nu a făcut glume de genul ăsta. Absolut niciodată. În schimb există foarte multă rivalitate între anumiţi profesori”, a mărturisit o fostă elevă a profesorului care acum urmează cursurile unei facultăţi din străinătate.

„Glumele fac parte din stilul non-conformist al domnului profesor, care îl fac atât de special. Domnul profesor reuşeşte prin glume şi prin tot felul de analogii, să ne atragă atenţia asupra lecţiilor de la matematică şi nu numai. Reuşeşte să contextualizeze matematica, să nu ne ofere matematica ca pe ceva de sine stătător. Şi mai mult, să se uite în jur şi să ne explice la ce poate să ne ajute matematica. Acele glume sunt înţelese de toată lumea”, a mai declarat un alt elev care a studiat la Vianu şi care acum învaţă la Liceul Mihai Viteazu. „Vreau să mă întorc, iar profesorul de matematică e unul dintre motive”, a declarat pentru adevarul.ro unul dintre elevii profesorului Severius Moldoveanu care a şi fost martor la incident.

”Domnul Moldoveanu este un om cu adevărat deosebit, care merită respectat şi apreciat. Este o persoană de la care poţi să înveţi multe, nu numai matematică. Este un profesor care te ajută să te dezvolţi pe toate planurile: moral, social, etc”, ne-a declarat un alt elev al dascălului.

Versiune prezentată de către un elev al clasei în care s-ar fi petrecut povestea. Hotnews.ro a verificat identitatea elevului și este reală. Este minor, de aceea identitatea îi va fi protejată

V. D. Minciuni, minciuni si din nou minciuni.
Sunt martor, imi este profesor.
Elevul care se presupune a fi "fortat" nu a fost. El nu a fost in totalitatea facultatilor intelegerii unei glume.
Elevul sta in prima banca de langa catedra deci doar s-a pus in genunchi cu un zambet pe buze, domnul profesor nu a putut avea o reactie deoarece intreaga "circoteca" a durat 5-6 secunde.
Notele din catalog contesta total faptul ca a primit un punct in plus ( se poate face calculul usor).

Dascalul nu isi va numi NICIODATA elevii prosti sau tampiti precum toti jurnalistii insetati de atentie va mint.
S-a scris despre un episod cu "scrierea pe perete cu markerul ca fiind loc de dat cu capul pentri prosti". Am fost bineinteles martor si aici.
Olimpiada la matematica, faza pe municipiu, a avut niste subiecte usoare, dar mascate sub o forma mai neortodoxa. Dupa ce ne-a explicat pe inteles cum trebuiau abordate problemele, elevul de la tabla a facut gestul de a se sprijinii cu capul de perete. Apoi noi, elevii am facut o gluma de genul "Cam toti ar trebui sa dam cu capul o data sa ne invatam minte.", iar domnul profesor a facut cercul ca fiind o continuare a glumei intre profesor si elevii sai. Ulterior s-a adaugat o poveste cu amenintarea elevilor cu corigenta daca nu se muta din liceu. Nu a venit ca o amenintare, respectivele au luat in teza de pe semestrul 1 notele de 2.7 si 3. Fiind la un profil destul de greu, aceste note, precum si prestatiile anterioare dovedesc lipsa elevelor de exercitiu, lipsa care este prea mare pentru a putea fi acoperita in cateva luni, astfel incat domnul a sugerat ca cele doua sa se mute spre binele lor pentru ca semestrul al doilea are sa fie mai aprig in ceea ce priveste materia, ele nefiind capabile sa recupereze deci ar ramane inevitabil corigente.

Profesorul este complet nevinovat. Din punctul meu de vedere este o cruzime sa acuzi pe cineva pentru umorul care nu este inteles de toata lumea. Umorul este ceva care ne caracterizeaza pe fiecare in parte si nu poate fi controlat. Va mai pot da un exemplu concret: zilele trecute un profesor din Brasov a fost intr-o situatie similara acesteia deoarece in timpul orei sale s-a rupt un scaun sub un elev, iar dumnealui a spus ca " cel mai destept cedeaza". Elevul respectiv a pornit o ancheta pe motivul ca a fost hartuit.

Nu mi se pare normal ca o persoana, o somitate precum domnul meu profesor sa fie tras la raspundere pentru ceea ce au inteles altii gresit. Un om trebuie sa-si asume DOAR ceea ce spune nu si ceea ce intelege receptorul.

Sarind de la una la alta, elevul care a fost "victima" nu era nici de cum "ingrozit", a facut gestul cu zambetul pe buze. Nu a fost nimeni fortat sa faca nimic.

Dragi oameni, dumneavoastra credeti ca fondatorul Romanian Masters of Mathematics, un om care nu se poate autodescrie decat ca fiind "perfectionist" deoarece doreste sa tina pasul cu elevii sai pentru a-i putea indruma la concursuri, ar putea face asemenea gesturi? Mi se pare gretos modul in care mass media modeleaza povestile cu scopul de a starni necaz.

Am avut parte de multi profesori de matematica in 10 ani de scoala, dar niciunul nu-l poate echivala pe domnul profesor Moldoveanu. Este un profesor grijuliu si care nu lasa pe nimeni in urma, face pe cat posibil sa ajute pe toata lumea, iar rezultatele sunt vizibile pe fiecare elev care "i-a trecut prin mana".

Astfel va cer eu, elev revoltat al Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" sa retrageti aceste povesti false si minciuni care pun in joc slujba unui om care poate fi catalogat ca o raritate in Romania (mai precis care isi face treaba mai presus de cuvinte) si sa faceti ceea ce este demn si sa-i cereti iertare pentru toata sarada aceasta. Multumesc frumos!

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Istoricul Allan Lichtman, „Nostradamus” al sondajelor politice, își menține predicția cu privire la câștigătorul alegerilor din SUA

2 S-a mai născut o regină a prefăcătoriei?

3 Dan Diaconescu / „Monica Tatoiu a plătit la mine apariția. A plătit undeva la 3.000 de dolari sau 5.000, ceva de genul, o oră sau două ore, să apară la…

4 Imagini care dau fiori din Polonia, care a început să construiască linii defensive la granița cu Rusia

5 VIDEO „Dacă e singură, o dilești”