Adevărul despre destrămarea trupei Vama Veche. Regretul lui Tudor Chirilă legat de Traian Bălănescu

Adevărul despre destrămarea trupei Vama Veche. Regretul lui Tudor Chirilă legat de Traian Bălănescu

Într-un podcast recent, Tudor Chirilă a făcut dezvăluiri despre primul său proiect, Vama Veche, abordând atât episodul despărțirii trupei, cât și momentul dureros al morții unuia dintre membrii acesteia.

Trupa Vama Veche s-a destrămat în 2006 Sursa: Mediafax

Trupa Vama Veche s-a destrămat în 2006 Sursă foto Mediafax

În interviul acordat lui Florentin Țuca, moderatorul podcastului Pe Drept Cuvânt, artistul Tudor Chirilă a abordat și subiectul sensibil al despărțirii trupei rock Vama Veche, menționând că nu regretă separarea în sine, deoarece echipa nu ar mai fi putut continua în forma de atunci. El a subliniat, din nou, că își asumă partea de vină pentru modul în care s-a încheiat colaborarea, printr-un litigiu privind proprietatea intelectuală, soluționat în instanță – „un proces dificil care a generat frustrări de ambele părți”.

Chirilă a vorbit și despre relația sa cu Traian Bălănescu, fostul pianist al trupei, subliniind cât de mult l-a marcat conversația lor dinaintea morții acestuia, în 2020. A povestit despre stilul de viață boem al lui Bălănescu, despre modul intens în care și-a trăit viața, neglijându-și, din păcate, sănătatea. Totuși, artistul s-a arătat împăcat cu faptul că a reușit să reia legătura cu el înainte de dispariția sa. De asemenea, a recunoscut contribuția semnificativă a lui Bălănescu, precum și a celorlalți membri, la succesul trupei Vama Veche.