Adăugarea unui singur aliment la dietă poate arde grăsimea de pe burtă. „Micșorează talia în decurs de o săptămână”

Adăugarea unui singur aliment la dietă poate arde grăsimea de pe burtă. „Micșorează talia în decurs de o săptămână”

Dr. William Li recomandă integrarea fasolei în alimentație, evidențiind efectele sale rapide asupra grăsimii abdominale, cu dovezi științifice care susțin beneficiile acestui aliment nutritiv.

o persoana care se urca pe cantar pentru a vedea kilogramele pe care le are

Fasolea albă poate contribui la reducerea taliei. Foto: Shutterstock

Fasolea, un aliment cu beneficii promițătoare

Un medic renumit sugerează că integrarea fasolei în alimentație poate avea efecte rapide asupra grăsimii abdominale, potrivit uk.news . Dr. William Li a discutat despre beneficiile acestui aliment în cadrul podcastului Feel Better Live More, subliniind cum fasolea poate contribui la arderea „grăsimii corporale dăunătoare”.

Potrivit cercetătorului, „o conservă de fasole albă ieftină a fost studiată. S-a demonstrat că doar consumul unei conserve de fasole timp de cinci zile din șapte zile vă reduce talia cu un centimetru prin arderea grăsimilor corporale dăunătoare.” El a explicat că „ce conține o fasole? O mulțime de fibre alimentare, câteva grăsimi sănătoase din leguminoase.” Dr. Li a adăugat că modul în care este preparată fasolea poate influența efectele sale benefice.

Pentru a maximiza potențialul de ardere a grăsimilor, specialistul a recomandat, de asemenea, utilizarea uleiului de măsline extravirgin în prepararea fasolei: „Dacă doriți să le fierbeți, adăugați puțin ulei de măsline extravirgin și acum v-ați îmbunătățit, deoarece uleiul de măsline poate arde și grăsimile corporale dăunătoare.”

Cercetările susțin avantajele consumului de fasole

Această recomandare nu este singulară, cercetătorii de la Centrul Clinic pentru Diabet din Shanghai au confirmat eficacitatea fasolei în gestionarea greutății. Studiul a arătat că fasolea coaptă Heinz, cunoscută în Marea Britanie, poate contribui la reducerea greutății datorită amidonului rezistent pe care îl conține. Aceștia au explicat că „am demonstrat că amidonul rezistent poate facilita pierderea în greutate. Beneficiile sunt asociate cu modificări în compoziția microbiotei intestinale.”

În ciuda acestor descoperiri promițătoare, nutriționistul Rob Hobson a adus unele clarificări importante. Vorbind pentru Diabetes.co.uk, el a avertizat că „fasolea ar putea, în teorie, să-i ajute pe oameni să slăbească. Cu toate acestea, acoperirea pâinii prăjite cu unt ar anula orice efect.” Hobson a subliniat că efectele pozitive ale fasolei depind de cantitatea consumată și de restul dietei: „Bineînțeles, nu se vor întâmpla multe din aceste lucruri dacă mănânci o singură porție. Dar dacă ați mânca în fiecare zi, ar putea avea un impact, în funcție de cum arată restul dietei dumneavoastră.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul ăsta pare că nu minte și spune lucrurilor pe nume când vine vorba despre puterea „slăbită” a Rusiei

2 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

3 Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a cumpărat mașini de aproape un milion de euro din banii furați de la americani

4 Americanii se pregătesc „să lupte în seara asta dacă va fi nevoie”

5 „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi” / Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute