Acuzații grave de fraudă la Castelul Peleș: angajați și-ar însuși sumele obținute din revânzarea biletelor

Acuzații grave de fraudă la Castelul Peleș: angajați și-ar însuși sumele obținute din revânzarea biletelor

O rețea specializată în revânzarea biletelor la Castelul Peleș pare să fi strâns sume frumușele, potrivit unor surse care spun că gruparea ar fi formată atât din angajați, cât și din ghizi.

Castelul Peleș

Rețeaua ar fi formată atât din angajați, cât și din ghizi. Foto Shutterstock

Surse din interior acuză că, la Peleș, funcționează o rețea formată din angajați ai muzeului și ghizi ai agențiilor de turism care au dezvoltat o afacere profitabilă din revânzarea biletelor.

Câștigurile ilicite pot ajunge la multe zerouri în coadă, având în vedere că un bilet de intrare în Peleș costă între 50 și 150 de lei. Recircularea biletelor de intrare în Peleș este o practică moștenită de la o generație la alta, acuză sursele Libertatea , și funcționează în două variante.

De regulă, atunci când este vorba despre grupuri mari de turiști, ghidul cumpără biletele. După ce se face accesul în muzeu, tichetele nu sunt aruncate la coș. Devin o veritabilă comoară, fiind revândute altui grup de vizitatori.

Banii obținuți din revânzare nu ar mai ajunge în casieria muzeului, ci sunt împărțiți între membrii rețelei. A doua variantă a afacerii este mai puțin bănoasă, dar mai sigură. Turiștii sunt racolați de pe aleile Peleșului de un om al rețelei, un angajat al muzeului.

Acesta promite că, în schimbul unei sume simbolice, de 10-20 de lei, poate cumpăra mai repede bilete, iar turiștii vor avea acces imediat. Cu banii adunați de la vizitatorii momiți cu un tratament preferențial, complicele merge la casa de bilete și cumpără tichete pentru studenți, care au un preț redus deși turiștii păcăliți au plătit biletul întreg. Intrarea pentru studenți costă 37,5 lei, în timp ce valoarea unui bilet întreg, pentru adulți, este 150 de lei. Diferența de bani rămâne la membrii rețelei.

Situația a început să se redreseze când biletele au început să fie cumpărate online sau au fost plătite cu cardul la POS-ul din Castel, arată sursele citate. Potrivit documentelor publicate pe site-ul ANAF, Muzeul Național Peleș a raportat 6.061.871,00 lei – venit din vânzarea biletelor în anul 2021, 9.608.581,53 de lei – venit din vânzarea biletelor în anul 2022, 15.395.373,84 de lei – venit din vânzarea biletelor în anul 2023 și 14.584.420,62 de lei, până la 31 octombrie 2024 – venit din vânzarea de bilete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO Un „modest și timid” polițist spaniol avea în casă, „la saltea”, 20 de milioane de euro

4 „Hunul” Boloni, discurs pro-maghiar de o agresivitate rară

5 „Excavatoarele care trebuiau să lucreze la fortificații fac cabane în zona Kiev”