Actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat prezidențial

Actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat prezidențial

Actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a lansat oficial în cursa pentru un nou mandat prezidențial, lidera de la Chișinău fiind candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, adică a formațiunii Puterii.

Maia Sandu s-a lansat oficial în cursa pentru prezidențiale. FOTO: Facebook

Maia Sandu s-a lansat oficial în cursa pentru prezidențiale. FOTO: Facebook

,,Nu am visat să fiu ministru sau președinte. Mi-am făcut datoria cu cinste acolo unde a fost nevoie. Sprijinul și încrederea voastră mi-au oferit în 2020 onoarea și responsabilitatea să fac Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii, celor care au crezut și cred în această cale le spun că vom reuși să ducem Moldova înainte, vom reuși să facem țara noastră parte a celei mai dezvoltate și pașnice Uniuni din lume- Uniunea Europeană, unde nu sunt hotare, unde fiecare om contează și unde pacea între țări este garantată. Celor care au îndoieli le spun că anume așa arată democrația și este bine să fie așa, și este important că avem o țară în care decizia aparține poporului”, a declarat Maia Sandu.

În ziua desemnării sale pentru a doua oară drept candidată la funcția de președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu a vorbit și despre referendumul pe tema aderării țării la UE.

,,În 2024 avem cea mai importantă decizie de la independență. Ne vom alege viitorul, referendumul va pietrui calea noastră de mâine și eu am încredere că neamul nostru vrea pace. Suntem un popor pașnic care știe să se înțeleagă cu toți, care prețuiește demnitatea și libertatea umană. Tot în 2024 ne vom alege președintele pentru următorii patru ani și am toată încrederea că poporul va judeca înțelept și va alege liber ce președinte își dorește”, a mai afirmat actualul președinte al Republicii Moldova.

Planul pentru Moldova

Maia Sandu, care nu va degreva din funcție pentru a face campanie electorală, a anunțat că are un plan pentru țara sa, acesta fiind bazat pe trei obiective ,,majore”.

,,Grijă față de oameni, condiții de viață mai bune, pace și bună înțelegere”, a conchis lidera de la Chișinău.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a constituit grupul de inițiativă care va colecta semnături pentru susținerea candidatei Maia Sandu la funcția de șef de stat, acesta fiind condus de avocatul Eduard Digore.

,,Pe doamna Sandu am urmărit-o de la începutul activității sale, de la Ministerul Educației, un comportament și acțiune fermă fără echivoc și focusată pe obiectivul propus. În mandatul prezidențial, doamna Sandu a confirmat calitățile sale fără să-și schimbe valorile și principiile care au fost consfințit-o. Este o președintă aproape de popor și pentru popor, un conducător care luptă necontenit pentru democrație, consolidarea statului de drept și eradicarea corupției, astfel încât cetățeanul, drepturile sale și demnitatea umană să prevaleze în toate. Nu-i voi vorbi despre realizările doamnei președintă deoarece rezultatele vorbesc de la sine. Ele sunt publice. Vă îndemn doar să vă reamintiți unde eram la începutul mandatului său și unde suntem astăzi ca țară și comunitate. Astăzi, Republica Moldova este țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat apărătorul.

La evenimentul de lansare a candidatului au participat șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean, împreună cu membrii Guvernului, președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de deputați. De asemenea, primari, profesori, oameni de afaceri, dar și oameni de cultură.

Număr mare de candidați

Până acum s-au înscris declarativ în cursa pentru fotoliul de șef de stat peste 17 persoane, printre ele numărându-se liderul Partidului, Nostru Renato Usatîi , fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, fostul prim-ministru Ion Chicu, ex-premierul Vlad Filat și ex- procurorul general Alexandr Stoianoglo care este susținut de PSRM, dar și fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah. În aceeași listă mai figurează fostul ministru al Afacerilor Externe Tudor Ulianovschi, jurnalista Natalia Morari, ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună, fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca din partea PSDE, transfugul Vasile Bolea pe listele Blocului Victorie/ Pobeda și Igor Munteanu de la CUB.

În data de 21 august a început înregistrarea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, dar și a participanților la referendumul republican constituțional, ambele exerciții electorale fiind programate pentru ziua de 20 octombrie. Iar startul campaniei electorale va fi dat în data de 20 septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

2 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

3 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor

4 Curg sesizările referitoare la comportamentul inadecvat al lui Marius Pieleanu faţă de studente. Cristian Pîrvulescu a confirmat

5 Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni