Aceste gustări banale ar putea să facă ravagii asupra intestinului și digestiei: sunt încărcate cu sodiu și aditivi artificiali

Aceste gustări banale ar putea să facă ravagii asupra intestinului și digestiei: sunt încărcate cu sodiu și aditivi artificiali

Gustările ultraprocesate și inflamatorii sunt adesea convenabile și gustoase, dar pot face ravagii asupra intestinului și digestiei tale. Ele sunt, de obicei, încărcate cu sodiu, aditivi artificiali și grăsimi nesănătoase, care pot avea efecte negative asupra organismului.

Biscuiții Goldfish FOTO: Shuterstock

Consumul regulat al acestor tipuri de gustări poate contribui la o sănătate intestinală precară, balonare și alte probleme digestive. Trista Best, dietetician, a dezvăluit pentru publicația shefinds , două tipuri de gustări care sunt cunoscute pentru faptul că vă extind talia și care, de asemenea, vă pot afecta în mod surprinzător sănătatea intestinală. Ea a dezvăluit că aceste gustări sunt „încărcate cu sodiu de care trebuie să te gsatferești”.

Crackeri Goldfish

Biscuiții Goldfish sunt fabricați prin procesare extensivă, care include rafinarea făinii și adăugarea de diverși aditivi pentru a spori aroma, textura și durata de valabilitate. Această prelucrare reduce conținutul natural de nutrienți al ingredientelor. În plus, sodiul ridicat, grăsimi nesănătoase și conținut scăzut de fibre pot afecta negativ microbiomul intestinal.

„Este un fapt puțin cunoscut că [peștii aurii] pot provoca dificultăți în sănătatea intestinului, ducând la gaze și balonare. Acestea sunt făcute cu carbohidrați rafinați și o cantitate mare de sodiu. Ambele fac ca organismul să rețină apă și, în același timp, hrănesc bacteriile intestinale rele. Acest lucru duce la gaze nedorite, balonare și dereglarea glucozei și a insulinei”, spune Trista Best.

Specialistul explică în continuare că vârfurile de glucoză și insulină cauzate de biscuiții Goldfish pot exacerba problema prin declanșarea unei pofte crescute și a unei alimentații excesive, „ceea ce va agrava, în cele din urmă, gazele și balonarea prezente”.

Chipsuri de cartofi

Cartofii prăjiți sunt supuși unei prelucrări extensive, inclusiv felierea, prăjirea și condimentarea. Acest proces elimină multe dintre substanțele nutritive naturale care se găsesc în cartofi și adaugă ingrediente nesănătoase.

Cartofii prăjiți sunt de obicei încărcați cu sare, ceea ce contribuie la niveluri ridicate de sodiu. În plus, uleiurile folosite la prăjirea chipsurilor sunt adesea bogate în grăsimi trans nesănătoase și acizi grași omega-6, care pot favoriza inflamațiile în organism.

Excesul de sodiu poate duce la retenție de apă și balonare, făcând digestia incomodă.

„Chipsurile de cartofi sunt prelucrate în mod tradițional și prăjite cu adaos de sodiu sau arome artificiale. Consumatorul poate folosi, de asemenea, sosuri sau brânzeturi (bogate în grăsimi) atunci când le mănâncă și este probabil să le mănânce fără să-și dea seama de cantitate”, concluzionează dieteticianul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ofensiva rusă din Ucraina se transformă într-o baie de sânge. O întreagă brigadă de elită a pierit în luptele de la Vovciansk

3 Blonda și Coldea, interceptați de DIICOT?

4 Răutatea lui Alin Stoica, descifrată. Motivul pentru care a spus că Hagi „delirează și ar trebui să își ia pastilele”

5 Document / Se strânge „lațul albanez“ în jurul lui Coldea