Aceasta este ADEVĂRATA FAȚĂ a PSD! De aceea României ar trebui să-i fie FRICĂ!
Uite ce s-a întâmplat la Ploiești. Aceasta este adevărata față a PSD condus acum de foști baroni județeni. De aceea ar trebui să-i fie României frică! S-a revenit la metodele anilor 90 când polițistul, judecătorul, chiar și avocatul care ar fi trebuit să te apere, întrebau la partid ce să facă! Cei care au făcut afaceri în acei ani știu foarte bine ce spunem. Nu mai vorbim despre ziariști...
Ziarul Incomod.ro/ Ploieșteanul care a oferit bannere gratuite protestatarilor, călcat de polițiști la nici o zi de la anunț
Un control efectuat de Poliția Prahova ridică mari semne de întrebare! După ce joi seară Horia Georgescu, patronul unei firme care confecționează bannere, a anunțat pe Facebook că va realiza afișe pentru protestatari gratuit, pentru a le veni în sprijin, Poliția Economică a venit vineri, 3 februarie, în control la firma acestuia, 20 de ore mai târziu de la publicarea anunțului, după cum ne-a povestit patronul societății.
La 17.50, Horia Georgescu a fost sunat de un angajat care l-a anunțat că un echipaj al Poliției Economice a venit la firmă și îl caută. În sediu erau doi angajați, restul personalului nemaifiind la lucru. Întrebat de polițiști la ce lucrează, patronul firmei a răspuns că la bannerele promise protestatarilor. Polițiștii l-au întrebat câte bannere a tipărit, le-a răspuns că aproximativ 60 mp, iar oamenii legii i-au cerut apoi lista cu persoanele care au solicitat banner gratuit, fiind vorba de oameni din toată țara.
Deși controlul era destinat firmei de bannere, polițiștii au controlat și cea de-a doua societate a lui Horia Georgescu, o ghețărie. Au verificat stocul la gheață, l-au întrebat câte pungi sunt, în depozit fiind cam 3-4.000, dar probabil întrucât în camera frigorifică erau -20 de grade, polițiștii nu le-au numărat, spunând că le vor estima. Polițiștii i-au făcut inventarul la materialele publicitare, l-au întrebat cum se lucrează în firmă, le-a explicat că de la 8.00 la 17.00 și au întrebat ce căutau cei doi angajați în firmă la 17.50. Georgescu le-a explicat că nu este o problemă că au stat peste program, întrucât vor fi pontați pentru cele 50 de minute state peste și a explicat că cei doi tocmai închideau atunci când au ajuns polițiștii, mai ales că doar două persoane nu pot munci la bannere.
Polițiștii i-au spus apoi că au informații că angajații lucrează fără cărți de muncă și că au venit în control în urma unei sesizări potrivit căreia s-ar lucra fără a se respecta programul. Patronul le-a explicat că le poate arăta toate documentele care atestă că angajații au „acte în regulă”. Oamenii legii s-au arătat foarte interesați, în schimb, de bannerele pentru protestatari, insistând cu întrebări legate de acest subiect, dorind să știe numărul bannerelor, cine le-a cerut, dacă are numele persoanelor, cum s-au făcut comenzile, pe mail sau telefonic și multe astfel de detalii, inclusiv din ce materiale sunt făcute. Horia Georgescu spune că le-a explicat că au fost confecționate din resturi rămase de la role foarte mari, pentru că la fiecare comandă rămân materiale, dar că dacă acest lucru este o problemă le va plăti personal, când va face un inventar la sfârșit de lună și se va factura singur pentru materialele confecționate pentru manifestanți.
Înainte ca polițiștii să plece de la firmă, Horia Georgescu ne-a povestit că i-a întrebat pe cei doi de ce a fost controlat și ce i se va întâmpla mai departe, iar polițiștii i-ar fi răspuns că nu știu exact, că trebuie să vadă cum decurg cercetările. Patronul societății a întrebat ce cercetări, iar oamenii legii i-au răspuns că e vorba de cercetările pe care le fac ei, că poate primi o amendă sau chiar să nu i se întâmple nimic și că va fi sunat mai târziu de o doamnă de la Poliție care va ancheta dacă cei doi angajați găsiți în firmă au carte de muncă sau dacă au lucrat peste program și dacă se găsesc și alte nereguli. Încă o dată, Horia Georgescu spune că le-a explicat polițiștilor că angajații au acte, dar că au rămas puțin peste program pentru a închide firma, moment în care polițiștii i-au spus că în acest caz poate primi o amendă de la 2.000 la 20.000 lei. Georgescu le-a spus că toată lumea lucrează peste program și că este greu de ținut evidența și să pontezi cinci minute în unele cazuri, mai ales că poate nici angajații nu vin la timp la program, în loc de ora 8, sunt zile când întârzie și vin la 9 și astfel de compensează. Horia Georgescu spune că polițiștii i-au dat dreptate și mai mult decât atât reacția acestora a fost: „da, știm, și noi am stat peste program că ne-a trimis șeful să venim la tine, chiar dacă ne-am încheiat programul a trebuit să venim la tine”, discuția terminându-se amiabil, înainte de a pleca, polițiștii spunându-i lui Horia Georgescu că vor mai veni.
Este cel puțin ciudată urgența cu care Poliția Economică a efectuat acest control, fără ca polițiștii să-i spună lui Horia Georgescu concret care este sesizarea la care au venit, de cine a fost făcută. În plus, deși teoretic sesizarea viza programul de lucru de la firma de bannere, polițiștii au controlat și ghețăria și au făcut stocul tuturor materialelor, de la ambele societăți. L-au întrebat inclusiv cum își achiziționează materialele, iar bărbatul le-a explicat că absolut toate sunt trecute pe facturi, întrucât lucrează cu cantități foarte mari și i-ar fi imposibil să lucreze fără, ba chiar face plăți doar prin bancă, unde se poate verifica tot, fiind vorba de volume și de sume mari de bani, fiind imposibil să lucreze cu bani cash. Deși sesizarea viza programul de lucru, polițiștii au cerut detalii inclusiv despre cum sunt tăiate, printate, confecționate bannerele și mash-urile, câți metri rămân la o rolă, câte bannere pentru protestatari puteau fi făcute din acestea. Sub pretextul că se verifică aspecte legate de legislația muncii, cei doi polițiști s-au arătat, de fapt, mult mai interesați de bannerele pe care Horia Georgescu s-a oferit să le confecționeze gratuit pentru protestatari din toată țara, lucru care pune sub îndoială adevăratul motiv pentru care Poliția Prahova a efectuat acest control, la doar 20 de ore de la anunțul făcut pe Facebook.
În plus, Horia Georgescu ne-a mai spus că deși activează de ani de zile în domeniu, este prima dată când a fost controlat de Poliție.
Încă de la ora 10.00, reporterii ziarului Incomod au solicitat Poliției Prahova un punct de vedere despre această situație, cerând detalii atât despre sesizarea depusă, cât și despre controlul propriu-zis. După aproximativ șapte ore, la întrebarea „ce sesizare ați primit și ce controale s-au făcut”, Poliția Prahova, prin Biroul de Presă, a răspuns „am primit o sesizare și am făcut verificări”.
UPDATE/La câteva minute după publicarea articolului, Biroul de Presă al Poliției Prahova a revenit spunând că „Nu am constatat nereguli, până în prezent, din categoria faptelor ce intră în competența de cercetare a poliției”.