Abramovici se distanţează de Putin şi cere ridicarea sancţiunilor. Oligarhul rus acuză UE că repetă atacuri „antisemite”

Abramovici se distanţează de Putin şi cere ridicarea sancţiunilor. Oligarhul rus acuză UE că repetă atacuri „antisemite”

Magnatul, în vârstă de 55 de ani, a fost inclus pe lista de sancţiuni a M arii Britanii, la 12 martie, alături de alţi oligarhi ruşi. Uniunea Europeană a decis îngheţarea activelor şi interdicţia de a călători în UE citând „legăturile strânse ale lui Abramovici cu preşedintele rus Vladimir Putin”.

Fostul proprietar al clubului de fotbal a dat în judecată mai multe ziare britanice pentru a respinge afirmaţiile conform cărora ar fi fost un susţinător al regimului de la Kremlin.

În scrisoarea de 35 de pagini, studiată de Euobserver , Abramovici încearcă să se distanţeze de preşedintele Rusiei. Mai mult decât atât, în scrisoare, Abramovici este prezentat ca un negociator care salvează vieţi în Ucraina şi acuză UE că repetă atacuri „antisemite”.

„În urma achiziţiei clubului de fotbal Chelsea, domnul Abramovici a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri ruşi. Cu toate acestea, este greşit să traducem această faimă prin implicare sau influenţă în Rusia. Domnul Abramovici nu şi-a exprimat niciodată sprijinul pentru politica Federaţiei Ruse faţă de Ucraina", au transmis avocaţii Daldewolf în scrisoarea către Consiliul Uniunii Europene.

Agenţia de avocatură a redactat o a doua scrisoare semnată de David Arkhamia, parlamentar ucrainean şi negociator şef al păcii, la 27 mai, în care mai este specificat faptul că oligarhul rus „participă activ la negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina” şi că „datorită eforturilor sale, 400.000 de civili au fost evacuaţi”.

În plus, profesioniştii din domeniul juridic ai lui Abramovici au comunicat că acesta a fost supus unor atacuri din partea unor oameni cu convingeri antisemite, asemănătoare fostului KGB rus.

Ei au vorbit despre „rolul jucat de antisemitism în acuzaţiile gratuite şi defăimătoare aduse împotriva sa”, care „încă se repetă şi sunt prezente şi astăzi în dovezile furnizate de consiliul UE”.

„Rămânem la dispoziţia Consiliului pentru a ne prezenta argumentele oral", au declarat doi dintre avocaţii săi.

Pentru ca Abramovici să poată fi eliminat de pe lista de sancţiuni este nevoie de un acord care să implice toate cele 27 de state membre ale UE.

Cei mai mulţi oligarhi, care au fost sancţionaţi din pricina invaziei pe care Rusia a declanşat-o în Ucraina, au dat în judecată Consiliul European pentru a fi eliminaţi de pe lista de măsuri restrictive, potrivit Vehlad.in .

„Cred că aproape toţi oligarhii ne-au trimis scrisori ca cea a lui Abramovici, cerând să fie scoşi de pe listă”, a afirmat un diplomat european pentru EUobserver.

Avocaţii belgieni sunt de părere că sancţiunile impuse de UE asupra oligarhilor ruşi „nu vor avea niciun efect” asupra războiului pe care Rusia l-a declanşat în Ucraina. Corporaţii occidentale asemănătoare cu Alcon, Auchan, Credit Score Suisse, Metro, Philip Morris şi UniCredit au plătit oricum taxe suplimentare în Rusia.

„Sancţiunile UE nu vor exercita nicio presiune asupra autorităţilor ruse şi, prin urmare, nu vor avea niciun efect util", a avertizat Daldewolf.

Sancţiunile UE l-au împiedicat pe Abramovici să călătorească în Europa, s-au plâns profesioniştii din domeniul juridic.

Statele Unite îl acuză pe oligarhul rus Roman Abramovici că a dus ilegal în Rusia, după declanşarea războiului din Ucraina, două avioane americane. Prin urmare, un tribunal federal din New York a decis luni ca oligarhului rus să îi fie confiscate două avioane - Boeing 787-8 Dreamliner şi Gulfstream G650ER.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”