A murit legendarul Toto Schillaci, eroul „nopților magice” de la Cupa Mondială din 1990. Cauza decesului

A murit legendarul Toto Schillaci, eroul „nopților magice” de la Cupa Mondială din 1990. Cauza decesului

Salvatore „Toto” Schillaci a murit la vârsta de 59 de ani. Legendarul atacant italian a fost răpus de un cancer la colon care i-a fost descoperit în 2022.

Toto Schillachi, atacantul naționalei Italiei. Foto The Irish Sun

Toto Schillachi, atacantul naționalei Italiei. Foto The Irish Sun

Lumea fotbalului pierde un nou nume mare , după ce antrenorii Sven Goran Eriksson și Christoph Daum au murit în urmă cu câteva săptămâni. Atacantul Salvatore Schillaci s-a stins astăzi, conform cotidianului Gazzetta dello Sport.

Fotbalistul legendar a strălucit la Coppa del Mondo din 1990, organizat de Italia. Prin cele 6 goluri marcate a fost golgheterul acelei ediții și a ajutat „squadra azzurra” să încheie competiția pe locul 3, fiind denumit în mai multe rânduri ”Salvatore della Patria” sau ”Eroul nopților magice”.

Toto Schillaci nu a confirmat după Cupa Mondială din 1990

Toto Schillaci s-a născut la Palermo pe 1 decembrie 1964 și a fost căsătorit de două ori , cu Rita și Barbara, și are trei copii, Jessica, Mattia și Nicole. El și-a început cariera în 1982 la Messina, acolo unde a jucat timp de 7 ani. În ultimul sezon petrecut la formația siciliană a înscris 23 de goluri și a fost golgheter în Serie B. Acest lucru i-a adus un transfer la Juventus Torino și apoi convocarea în lotul Italiei pentru Cupa Mondială din 1990.

Chiar dacă a intrat în istorie la turnul final, ascensiunea sa nu a continuat. Transferat la Inter Milano, Schillaci nu a confirmat, ajungând după doi ani în Japonia, la Jubilo Iwata, echipă de la care s-a retras. El a participat la diferite emisiuni de televiziune, a jucat într-un serial, ba chiar s-a apucat de cântat muzica house.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

4 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

5 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front