A murit Helmut Duckadam

A murit Helmut Duckadam

Helmut Duckadam, fostul mare portar denumit „Eroul de la Sevilla”, a murit luni dimineață la vârsta de 65 de ani, la Spitalul Militar din București.

Fostul președinte de imagine al clubului de fotbal FCSB s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. În septembrie 2024, Duckadam a suferit o operaţie pe inimă la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Luni, fostul mare fotbalist Marcel Pușcaș, a transmis un mesaj de adio.

Cum a devenit Helmut Duckadam "Eroul de la Sevilla"

În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată de Steaua Bucureşti şi FC Barcelona, Duckadam a reuşit să apere toate cele patru lovituri de la 11 metri ale spaniolilor. Performanţa lui Helmut Duckadam pe stadionul "Sanchez Pizjuan" din Sevilla a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.

Cariera lui a fost întreruptă la vârsta de 27 de ani, după o intervenţie chirurgicală la braţul drept. Ulterior, a mai jucat în perioada 1989-1991 la Vagonul Arad.

La încheierea carierei, Helmut Duckadam avea în palmares 2 titluri naţionale, o Cupă a României şi o Cupă a Campionilor Europeni.

Viaţa lui Helmuth Duckadam după ieşirea din fotbal

După ieşirea din fotbal, Helmut Duckadam s-a angajat în Poliţia de frontieră, în localitatea natală Semlac, însă ulterior s-a pensionat pe caz de boală.

În 2003, a câştigat Loteria Vizelor şi a emigrat în Statele Unite, alături de prima sa soţie şi fiică, însă a revenit în ţară după doar un an. În 2004, Duckadam a intrat în politică, în Partidul Noua Generaţie.

Din 2010 până în 2020, Duckadam a ocupat funcția de președinte de imagine la FCSB, iar în 2017 a devenit cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti.

CV Helmut Duckadam

Helmut Duckadam s-a născut pe 1 aprilie 1959 la Semlac, în judeţul Arad.

A început fotbalul la echipa Semlacana, în 1974, iar în 1977 debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C. În 1978 este transferat de UTA Arad şi ajunge să joace în divizia A, debutând într-un meci cu CS Târgovişte.

A jucat vreme de 4 ani la Arad, înainte să ajungă la Steaua Bucureşti, echipă alături de care avea să intre în istorie. A bifat 4 prezenţa la naţionala de tineret a României în 1981 şi 2 prezenţe la naţionala mare în 1982.



Citește și:

populare
astăzi

1 Spre asta se îndreaptă omenirea, oameni buni? Și noi, cu Georgescu, suntem în „trend”?

2 Institutul Rus pentru Economie Mondială și Relații Internaționale: „În a doua jumătate a lui 2025 este posibil scenariul unei escaladări rapide a con…

3 Așa o fi?

4 SRI, răspuns „gri” cu privire la desființarea înainte de alegeri a direcției care se ocupa de apărarea Constituției

5 ALERTĂ Profesorul Paul Dragoș Aligică, membru al Academiei Române, acuză „pătura occidentalistă” din România de „decizionism de natură fascistă” după …