A murit fostul rugbyst internaţional Ionel Negreci. Avea doar 53 de ani

A murit fostul rugbyst internaţional Ionel Negreci. Avea doar 53 de ani

Federaţia Română de Rugby a anunțat, miercuri, că fostul internaţional Ionel Negreci a murit la numai 53 de ani. Negreci a fost component al echipei României care a participat la Cupa Mondială de Rugby din 1995, la Cupa Țărilor Latine din Argentina în 1995 și la Campionatul Mondial de Rugby 7 de la Hong Kong din 1997.

Ionel Negreci avea doar 53 de ani. FOTO Facebook Rugby România

Ionel Negreci avea doar 53 de ani. FOTO Facebook Rugby România

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția prematură a fostului jucător internațional.

„Este o veste care ne-a șocat pe toți, rugby-ul românesc își pierde tot mai des jucătorii care au făcut parte din generații emblematice, jucători cu care noi am crescut, avându-i drept modele. Pe Ionel Negreci l-am prins la echipa națională, era un jucător carismatic, care avea grijă de noi, cei mai mici, care făceam pasul spre echipa de seniori. Avea întotdeauna un sfat și o vorbă bună pentru noi și, dincolo de ce a făcut pe teren, mult mai important este că va rămâne în inimile noastre ca un mare OM”, a declarat Alin Petrache , președintele FRR.

Originar din comuna constănțeană Cumpăna, Ionel Negreci a început rugby-ul la Școala Sportivă 2 Constanța, sub îndrumarea antrenorului Dumitru Bucur.

De-a lungul carierei, a evoluat la CFR Constanța, la Farul Constanța, echipă cu care a jucat și în Challenge Cup, dar și la echipa națională a României, postul său fiind cel de taloneur.

A făcut parte din echipa care a participat la Cupa Mondială de Rugby din Africa de Sud din 1995, fiind titular în toate cele trei partide disputate, cu Canada, Africa de Sud și Australia, Arată FRR .

De asemenea, în 1995, a participat cu România la Cupa Țărilor Latine, competiție ce a avut loc în Argentina. În 1997 a făcut parte din echipa României care a jucat la Campionatul Mondial de Rugby 7 la Hong Kong, jucând împotriva Australiei, Scoției, Franței și SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul raport ING Bank despre PIB-ul României / Alții mint cu nesimțire că suntem pe marginea prăpastiei

2 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

3 Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți

4 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

5 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu