A murit fostul deputat PRM Ion Bâlde

A murit fostul deputat PRM Ion Bâlde

Ioan Bâldea , fost deputat PRM în Parlamentul României în legislatura 2000-2004, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani, în urma unei îndelungi suferințe. Anunțul a fost transmis de familia acestuia.

camera deputaților

Ioan Bâldea a fost deputat pe listele PRM. Sursa foto: arhivă

„Fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2000-2004 și Președinte al Comisiei de Agricultură, precum și director în cadrul Întreprinderii de Mașini Agricole “Semănătoarea”, Ioan Bâldea va rămâne în memoria noastră ca un om cinstit, respectat și gata mereu să sară în ajutorul celor care i-au solicitat vreodată sprijin, având un suflet deosebit. Îi vom păstra vie amintirea și ne vom lua rămas bun duminică, 15 septembrie, ora 13.00, la Cimitirul Bellu din Capitală unde îl vom conduce pe ultimul drum. Dumnezeu să-l ierte!” a transmis familia într-un scurt comunicat.

Cine a fost deputatul Ioan Bâldea

Ioan Bâldea s-a născut în data de 22 august 1950, în satul Vaidei din județul Hunedoara. Acesta a urmat cursurile școlii primare în satul natal, iar școala generală și liceul le-a urmat la Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie. Tânărul Ioan Bâldea frecventează apoi cursurile universitare. Intră la Facultatea de Mecanică Agricolă a Universității Politehnice din București și absolvă cursurile primind diploma de inginer. După absolvirea facultății, s-a angajat la Întreprinderea de mașini Agricole „Semănătoarea”, ca inginer. Ulterior, a ajuns în funcția de director al întreprinderii.

Ioan Bâldea intră apoi în politică. În anul 2000 a candidat și a fost ales deputat pe listele PRM în legislatura 2000-2004. Timp de trei ani în această perioadă el ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Ioan Bâldea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Belgiei și Republica Bulgaria. După terminarea mandatului de deputat, Ioan Bâldea devine consilier local în cadrul primăriei sectorului 6 București. Nu renunță însă la locul de muncă din Parlament. El rămâne angajat ca inginer și lucrează acolo până la pensionare.

În anul 2021, Ioan Bâldea se îmbolnăvește de o afecțiune incurabilă și urmează, pentru o perioadă, un tratament la Viena. După trei ani însă Ioan Bâldea pierde lupta cu viața.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei