A murit fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea

A murit fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea

Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook. Aurelian Gh. Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, conform datelor de prezentare de pe site-ul acesteia.

Fondatorul instituției, cunoscută drept o “fabrică de diplome” și vizată acum un an de procurorii DIICOT, este prezentat astfel în anunțul de azi: “știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”.

Anunțul făcut de Universitatea Spiru Haret:

“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.

Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.

Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.” Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.”

În urmă cu un an, în decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat percheziții la Universitatea Spiru Haret, mai multe cadre universitare fiind suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor, după cum G4Media.ro relata atunci.

EduPedu.ro scria, tot în decembrie 2019, citând Adevărul și alte surse, despre istoricul fondatorului Aurelian Gh. Bondrea, tatăl actualului rector. Aurelian Gh. Bondrea: s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România în 1946, în anii ’50 a fost promovat în Secția de propagandă și agitație a Comitetului regional PCR Pitești și a urmat la fără frecvență școala politică “Ștefan Gheorghiu”, s-ar fi apropiat de Elena Ceaușescu, iar din anii ’70 a lucrat în Ministerul Educației, unde în 1977 a fost numit director al Direcției de organizare, personal, învățământ și control.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”