A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai populare prezentatoare TV ale României

A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai populare prezentatoare TV ale României

A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90. A fost un simbol de frumusețe și eleganță în peisajul media românesc.

Delia Budeanu FOTO: Arhiva

Delia Budeanu FOTO: Arhiva

După decesul soțului său, Radu Budeanu, reputat jurnalist de politică externă, niponolog și iranolog, Delia Budeanu s-a retras zece ani din viața publică.

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1949, a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.

De altfel, între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2 („Oamenii timpului nostru“) și la Money Chanel („Întâlnirile Deliei Budeanu“).

Între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2. În vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.

Trupul său va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu, potrivit Radio România.