A murit comentatorul finalei Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua și Barcelona, din 1986

A murit comentatorul finalei Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua și Barcelona, din 1986

Dan Voicilă a murit la vârsta de 85 de ani. Acesta s-a stins acasă, la Ploiești. El a fost unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din România, scrie Ziare.com.

Cea mai notabilă bornă atinsă de Dan Voicilă în cariera lui este comentarea, la radio, a finalei Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua și Barcelona, din 1986. Acesta a fost, probabil, cel mai important meci de fotbal din istoria sportului românesc, prin victoria Stelei, iar Voicilă și-a pus numele alături de acest moment emblematic. Radio România Actualități a anunțat decesul lui.

”Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului. O voce caldă și totodată impunătoare, un om care își găsea întotdeauna timp să stea de vorbă cu tine. Cu tolba plină de povești cu tâlc, cu sfaturi utile și de multe ori cu câte o glumă care îți mergea la suflet.

Acesta a fost Dan Voicilă, seniorul transmisiunilor sportive, colegul nostru de redacție, care s-a alăturat bunilor săi prieteni, alături de care povestea în birourile Redacției Sport de la etajul 4, Paul Grigoriu, Florian ”Moțu” Pittiș, Ion Ghițulescu sau Octavian Vintilă.

Dan Voicilă (născut în 7 aprilie 1939, la București – decedat în 1 septembrie 2024, la Ploiești), a fost un celebru comentator radio de sport. Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității București și al Facultății de Ziaristică, București (1967) s-a angajat la Radio, în calitate de crainic-reporter (în 1968), ulterior devenind publicist-comentator.

... Printre altele, a transmis în direct de la Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, de la turneele finale ale CM de fotbal SUA (1994), de la CE din Anglia (1996).

A comentat pentru Radio celebra finală a Cupei Campionilor Europeni din 1986, Steaua – FC Barcelona”, au scris cei de la Radio România Actualități, pe site.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot

4 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

5 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk