A murit Alain Delon, star al cinematografiei franceze și mondiale. Actorul avea 88 de ani

A murit Alain Delon, star al cinematografiei franceze și mondiale. Actorul avea 88 de ani

Celebrul actor Alain Delon, care și-a trăit arta cu o intensitate de neegalat, a murit la vârsta de 88 de ani, potrivit unei declarații a celor trei copii ai săi pentru Agenția France-Presse.

Alain Delon a murit. FOTO EPA EFE

Alain Delon a murit. FOTO EPA EFE

„Alain Delon este o figură înainte de a fi un artist, un chip înainte de a fi o persoană. El a fost arhitectul - nu întotdeauna conștient - al acestei construcții fără egal a peisajului francez, care i-a umbrit adesea opera. Puțini actori s-au dedicat atât de intens cinematografiei, notează”, duminică, Le Monde, care a publicat vestea morții legendarului actor.

Amintim că, în luna ianuarie a acestui an, actorul francez fusese plasat sub protecţie juridică, fiind desemnat un reprezentant legal „pentru îngrijirea sa medicală". Măsura a fost transformată „ într-o tutelă consolidată” (sub tutelă consolidată, tutorele gestionează contul bancar al persoanei protejate şi controlează cheltuielile acesteia, potrivit site-ului service-public.fr).

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului au dus un război fratricid, prin intermediul presei şi al instanţelor de judecată, fiecare jurând să îl protejeze pe legendarul actor francez, a cărui stare de sănătate a intrat în declin după un accident vascular cerebral suferit în 2019.

Fiii săi, Anthony, în vârstă de 59 de ani, şi Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, considerau că actorul este manipulat de sora lor, Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea de sănătate a tatălui lor şi ar dori să îl transfere în Elveţia.

În cadrul celu mai recent episod din cadrul acestor neînţelegeri, Anouchka Delon i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi pentru încălcarea vieţii private după difuzarea înregistrării unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. P rocesul urmează să aibă loc în aprilie 2025 la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ungaria a început provocările? / Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași” ai UDMR

2 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

3 Ești român? / Citește acest text al profesorului Dan Ungureanu!

4 VIDEO „Păpușul” lui Putin tremură? / „Am putea pierde”

5 VIDEO Război total! / Ucrainenii iau mii de prizonieri în Kursk. Rușii forțează ruperea frontului în Donețk, unde atacă la fiecare 20 de minute