A fost lansat „prezervativul digital”. Cum ajută în combaterea fenomenului „revenge porn”

A fost lansat „prezervativul digital”. Cum ajută în combaterea fenomenului „revenge porn”

Fenomenul de „revenge porn”, cunoscut și sub denumirea de „pornografie non-consensuală”, este în creștere. În acest sens a fost creată aplicația „Camdom” pentru a-i proteja pe utilizatori.

Prezervativul digital Foto: Billy Boy

Prezervativul digital Foto: Billy Boy

Există tot mai multe cazuri în care imagini și videoclipuri private, cu tentă sexuală, au fost distribuite fără acordul persoanei căreia îi aparțin. Materialele pot fi realizate și de către partenerul alături de care persoana în cauză se află într-o relație intimă, fără ca aceasta să fie conștientă de faptul că este fotografiată sau filmată. Iar acest fenomen este în creștere.

Unul din 14 adulți din Anglia și Țara Galilor s-a confruntat cu amenințări pentru a-și împărtăși imaginile intime, fără consimțământul lor, potrivit Daily Mail .

În acest sens, marca germană de sănătate sexuală Billy Boy a colaborat cu agenția Innocean Berlin pentru a inventa un prezervativ digital, primul de acest fel, pentru a preveni înregistrarea non-consensuală în timpul sexului.

Aplicația Camdom este considerată „la fel de ușor de utilizat ca un prezervativ obișnuit” și îi protejează pe utilizatori împotriva înregistrării de fotografii, a conținutului audio și video, prin blocarea camerei și microfonului tuturor dispozitivelor prezente în dormitor.

Pentru a face acest lucru, partenerii își pun telefoanele unul lângă celălalt și glisează un buton virtual pentru a-și bloca telefoanele în timpul actului.

Dacă unul dintre utilizatori încearcă să înregistreze, pe ascuns, întâlnirea sexuală, va suna o alarmă pentru a-l avertiza pe celălalt despre o posibilă înregistrare non-consensuală. De asemenea, butonul trebuie apăsat simultan de către toți cei implicați pentru a debloca camera și microfonul.