A fost dezvăluită rețeta sarmalelor servite la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Chef Petrișor Tănase, despre ingredientul secret

A fost dezvăluită rețeta sarmalelor servite la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Chef Petrișor Tănase, despre ingredientul secret

Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță au ales să își delecteze invitații cu un meniu ales cu foarte mare atenție, format din aperitiv, pește, sarmale și friptură.

foto monica barlandeanu si valeriu gheorghita

Chef Petrișor Tănase a dezvăluit rețeta sarmalelor servite la nunta Monicăi Bârlădeanu FOTO Arhivă

Potrivitul Chefului Petrișor Tănase, după aperitivul servit la nunta de la Palatul Snagov s-au servit sturion (nisetru) rumenit, cu unt negru și salată de cus-cus în foaie de orez copt, iar apoi au fost servite sarmalele, care au fost învelite în frunze de hrean, tei și varză, transmite Click!.

Celebrul bucătar a dezvăluit pentru ziare.com rețeta sarmalelor pe care le-a servit nuntașilor Monicăi Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță. În farfuriile invitaților s-au numărat 4 sarmale, care în total au cântărit 150 de grame. O sarma a fost învelită în frunză de varză, alta în frunză de viță de vie, alta în frunză de tei, alta în frunză de hrean.

Dacă varza e sărată și acră, perfect. Eu doar o trec printr-un jet de apă. Nu o mai desărez. Iar în carne nu mai adaug sare. Totodată, frunzele de viță, fiind și ele sărate, la fel și cele de hrean, de tei, puse la sărat, le trec printr-un jet de apă și le pregătesc pentru a le împături, cu carnea. Deci, pentru sarmale, avem nevoie de varză acră, de frunze de viță, frunză de tei, frunză de hrean, pentru o porție.

Avem nevoie de 60% carne de porc, 40% carne de vită. Avem carnea 100g, 20g de orez, 20-30g de ceapă, pe care o tocăm mărunt și o călim. Pentru sărmăluțele în frunză de varză adăugăm boia dulce, cimbru, piper, sare deloc, pentru că avem varza deja acră. Alegeți foile mari pentru învelirea celor patru sărmăluțe. La cele din viță, tei, hrean, punem boia de ardei dulce, piper, mărar și foarte puțin cimbru. La cele de varză, cimbrul trebuie să fie proeminent. Eu pun și puțină pastă de tomate în compoziție, pentru toate sarmalele. După ce le amestecăm, e bine să lăsăm compoziția să se odihnească. Mie-mi place să le las un pic să le hidrateze orezul, pentru că el va fierbe mult mai ușor. Tocmai de aceea, eu o păstrez în frigider, o oră-două. Atenție, această compoziție nu se leagă cu ou", a dezvăluit bucătarul, pentru sursa citată.

Articolul integral Click!.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

3 DOCUMENT Laura Vicol demisionează de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

4 „Vorbim despre 100.000 de oameni uciși” / Disputa care amenință să distrugă relațiile dintre Ucraina și unul dintre cei mai mari aliați ai săi în lupta …

5 „Oricine poate fi declarat dușman al Constituției fără proces, fără apărare, fără cale de atac” / De citit ce scrie Ioana Ene Dogioiu despre motivarea C…