A fost descoperită o autostradă a insectelor. Este considerată „una dintre marile minuni ale naturii”

A fost descoperită o autostradă a insectelor. Este considerată „una dintre marile minuni ale naturii”

Cercetătorii au descoperit o autostradă a insectelor în Pirinei, la granița dintre Franța și Spania. În fiecare toamnă, 17 milioane de muște, viespi, fluturi și libelule se revarsă în culoarul de 30 de metri lățime. Calea de migrație a fost numită „una dintre marile minuni ale naturii”.

A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei FOTO: ARHIVA

A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei FOTO: ARHIVA

Potrivit Skynews , cercetătorii au descoperit traseul uneia dintre cele mai aglomerate escapade de iarnă din Europa-migrația anuală a milioane de insecte care se îndreaptă spre sud printr-o trecătoare montană înaltă din Pirinei.

Cercetătorii au aflat că aproape 90% dintre insectele înregistrate au polen și contribuie, astfel, la extinderea fondului genetic al plantelor. Insectele se îndreaptă spre sud. Ele vin din zonele lor nordice de vară, inclusiv din Marea Britanie, și se îndreaptă către sudul Europei și nordul Africii, unde iernile sunt mai blânde.

Cu ajutorul camerelor video și plaselor pentru fluturi, oamenii de știință de la Universitatea din Exeter au înregistrat aproximativ 17 milioane de muște, viespi, fluturi și libelule care trec în fiecare toamnă printr-o singură trecătoare de 30 de metri lățime, situată la granița dintre Franța și Spania.

„Să vezi atât de multe insecte care se deplasează în mod intenționat în aceeași direcție și în același timp este cu adevărat una dintre marile minuni ale naturii”, a declarat Dr. Karl Wooton, de la Centrul pentru Ecologie și Conservare din Exeter, care a condus cercetarea.

Studiul a descoperit că, probabil, miliarde de insecte trec prin tronsonul din Pirinei în fiecare an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii