A fost cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul de sâmbătă dimineață

A fost cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul de sâmbătă dimineață

Risc Seismic

Un seism cu magnitudinea de 2,1 s-a produs în cursul dimineții de sâmbătă, 21 septembrie, în zona seismică Făgărasș-Câmpulung, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri. Foto: shutterstock (Arhivă)

Seismul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri. Foto: shutterstock (Arhivă)

„În ziua de 21 Septembrie 2024, la ora 06:08:05 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA FAGARAS-CAMPULUNG, DAMBOVITA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 5.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39km SV de Brasov, 47km N de Targoviste, 66km NE de Pitesti, 67km SV de Sfantu-Gheorghe, 68km NV de Ploiesti, 81km E de Ramnicu Valcea”, a transmis INFP.

Amintim faptul că un cutremur cu magnitudinea de 5,4 s-a produs luni, 16 septembrie, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimțit inclusiv în București, Iași și Galați, iar ISU București-Ilfov a făcut apel la calm, menționând că ar putea urma replici.

„Cutremurul s-a produs la 52km SE de Sfantu-Gheorghe, 54km E de Brașov, 62km NV de Buzău, 70km V de Focșani, 72km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște”, anunța Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA