A apelat la sinuciderea asistată ca să își pedepsească soțul pentru că acesta obținuse custodia copiilor. O clinică din Elveția te omoară la cerere

A apelat la sinuciderea asistată ca să își pedepsească soțul pentru că acesta obținuse custodia copiilor. O clinică din Elveția te omoară la cerere

O mamă cu trei copii a fost „eutanasiată” la o clinică elvețiană pentru sinucideri asistate . Femeia ar fi solicitat procedura pentru a-și pedepsi soțul, fost avocat, după ce acesta a obținut custodia copiilor lor. Îl acuzase pe bărbat le-a abuzat pe ea și pe fiica lor adoptivă, dar martorii spun că abuzatoarea era chiar femeia.

Catherine Kassenoff și cei trei copii ai săi. FOTO Facebook Catherine Youssef Kassenoff

Catherine Kassenoff și cei trei copii ai săi. FOTO Facebook Catherine Youssef Kassenoff

Catherine Kassenoff, în vârstă de 54 de ani, din Westchester (SUA) s-a sinucis într-o clinică elvețiană de specializată, după ce, în luna mai 2023, a postat pe Facebook un mesaj în care în care anunța că își va „pune capăt zilelor", potrivit Daily Mail Online

Femeia, care, la rândul ei, a lucrat ca avocat de succes, a susținut că soțul său, Allan Kassenoff, i-a abuzat pe ea și pe copii ani la rând și că acest lucru a determinat-o să-și dorească să se sinucidă în timpul luptei pentru custodie.

În susținerea afirmațiilor sale, Catherine a postat pe rețeaua socială o serie de documente judiciare, alături de înregistrări video cu soțul ei.

Într-o analiză aprofundată a circumstanțelor în care a murit Catherine făcută de The Free Press , publicația a reușit să vorbească cu apropiați ai familiei familie.

Sinucidere asistată la o clinică de specializată în astfel de proceduri

Spre deosebire de mai cunoscuta clinică de sinucidere Dignitas, destinată persoanelor cu boli cronice sau terminale , clinica Pegasos ajută și alte persoanele, care nu sunt în situațiile amintite, să își pună capăt zilelor.

Fostul psihiatru Colin Brewer, stabilit în Marea Britanie, a scris în raportul său pentru Pegasos Swiss Association că femeia era „suficient de sănătoasă la minte" pentru a-și pune capăt zilelor.

Specialistul a dezvăluit că aceasta a intenționat să se sinucidă de două ori înainte de data stabilită pentru procedură, iar potrivit lui acestuia, diagnosticul de cancer nu a fost niciodată motivul pentru care femeia și-a pus capăt zilelor, adăugând că ceea ce Catherine și-a dorit a fost o „sinucidere existențială asistată".

„Era doar îngrijorată că fusese tratată abominabil de soțul ei", a relatat specialistul.

În același raport se arată că femeia a făcut aranjamentele necesare astfel încât copiii ei să afle despre moartea sa cât mai simplu posibil.

Fiica ei adoptivă, Ally, a declarat însă publicației The Free Press că a aflat despre sinuciderea iminentă a mamei sale din postarea făcută de Catherine pe Facebook în ziua în care a murit.

Drama fetiței adoptate

Soții Kassenoff au adoptat-o pe Ally în iulie 2009, după ce mult timp au încercat să conceapă un copil. Ulterior au reușit să aibă două fete prin fertilizare in vitro. Unii martori spun că femeia ar fi tratat-o mult mai rău pe Ally decât pe propriii săi copii.

Bonele angajate de familie susțin că femeia o abuza constat pe Ally doar pentru că era adoptată și nu fiica ei biologică.

Una dintre bone a mărturisit că a fost instruită să o țină trează pe fetiță - când era bebeluș - toată ziua picurându-i apă pe cap, pentru ca ea să doarmă toată noaptea.

La vârsta de șapte ani ani, fetița ar fi fost închisă în subsol timp de două ore, pe întuneric, ca pedeapsă, iar cu o altă ocazie, obligată să iasă singură afară după lăsarea întunericului, pentru a curăța grădina, în mijlocul iernii.

Pe parcursul îndelungatei lupte duse de cei doi soți pentru copii, instanța a dispus acordarea imediată a custodiei exclusiv tatălui lor, în urma evaluării unui evaluator medico-legal neutru.

Fostul soț nu este convins că femeia a murit

La mai bine de un an de când biletul de adio al femeii a fost postat online, Allan a declarat pentru postul de televiziune că încă nu este convins că aceasta este moartă, în ciuda faptului că a primit certificatul de deces.

Bărbatul a fost nevoit să renunțe la slujba sa, după ce TikToker-ul Robbie Harvey, un avocat al femeilor aflate în relații abuzive, a distribuit videoclipuri pe care Catherine le postase pe pagina sa de Facebook.

Deși videoclipurile femeii au fost eliminate, afirmațiile ei au circulat online și printre milioanele de urmăritori ai TikToker-ului. Fostul soț l-a dat în judecată pe Harvey anul trecut pentru distribuirea clipurilor.

Harvey a publicat recent un videoclip de nouă minute în care și-a cerut scuze pentru distribuirea videoclipurilor.

„Am reluat exact ceea ce a spus Catherine. Mi-aș fi dorit să fi cunoscut întreaga poveste în momentul în care am relatat cazul Kassenoff. Îmi dau seama unde am greșit", a spus influencerul

„Utimul ei scop a fost să mă rănească”

Pentru Allan, răul era deja făcut

„Presupunând că ea este moartă. Ultima ei dorință și ultimul ei scop a fost să mă rănească în continuare pe mine, dar și pe copii”, a spus bărbatul, citat de The Free Press .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii