8 alimente care se păstrează mai bine dacă nu sunt ţinute în frigider
Iată opt mâncăruri care se păstrează mai bine dacă nu sunt ţinute la frigider:
1. Roşiile
Roşiile îşi vor pierde aroma dacă le ţii în frigider. Aerul rece opreşte procesul de coacere, care, de altfel, le dă tomatelor aromă.
2. CartofiiCartofii se îndulcesc dacă îi ţii prea mult timp la temperaturi scăzute. Depozitează-ţi cartofii în pivniţă. Cel mai bun loc pentru depozitarea lor este unul răcoros şi întunecat. De asemenea, evită să îi pui în pungi din plastic – se vor strica mai repede.
3. Ceapă
Ceapa se înmoaie şi, eventual, se strică dacă o ţii în frigider. Depoziteaz-o, în schimb, într-un loc răcoros şi uscat, departe de cartofi - ţinute împreună, aceste alimente se deteriorează mai repede.
4. Avocado
Dacă vrei ca avocado să se coacă, nu îl pune în frigider. În schimb, dacă ai cumpărat unul deja copt, se va păstra mai bine dacă stă la rece.
5. Usturoiul
Usturoiul trebuie ţinut într-un loc răcoros şi uscat, în niciun caz în frigider.
6. Pâinea
Pâinea se va usca dacă o ţii în frigider. Dacă, totuşi, ai felii de pâine tăiate pentru sandişuri, le poţi păstra în frigider pentru o perioadă scurtă de timp.
7. Uleiul de măsline
Ţinut în frigider, uleiul de măsline va căpăta o consistenţă asemănătoare untului. Acesta se păstrează cel mai bine dacă este ţinut într-un loc întunecat şi răcoros, nu la temperaturi mici.
9. Mierea
Mierea se cristalizează dacă o laşi în frigider.
Sursa: adevarul.ro