7 alimente pe care nutriţioniştii nu le mănâncă
Alimente pe care nutriţioniştii nu le mănâncă / FOTO: kitchentigress.blogspot.com
Daca mananci produse procesate, atunci iti pui sanatatea in pericol. Iata alimentele pe care nutritionistii nu le mananca niciodata.
1. Rosii conservate
Problema cu aceste produse este bisfenol A (BPA), un estrogen sintetic, despre care se crede ca genereaza o serie de probleme de sanatate de la cele reproductive pana la boli ale inimii, diabet si obezitate. Si, din nefericire, aciditatea (o caracteristica importanta a rosiilor) favorizeaza contaminarea cu BPA a alimentelor.
Solutie: Alege rosii conservate in borcane de sticla.
2. Pop corn preparat la cuptorul cu microunde
Chimicalele din acest aliment, precum acidul perfluorooctanoic (PFOA), pot provoca infertilitate, conform unui studiu realizat de catre UCLA. La animale, expunerea ridicata la PFOA, a cauzat cancer la ficat, testicule si pancreas.
Solutie: Prepara floricele in mod traditional, intr-un ceaun. Pentru un gust mai bun poti folosi unt real sau alte condimente si foloseste ulei de cocos.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Sursa: realitatea.net