69 de ani de la sinuciderea lui Hitler şi a Evei Braun. Incestuosul dictator îşi luase ca amantă propria nepoată

69 de ani de la sinuciderea lui Hitler şi a Evei Braun. Incestuosul dictator îşi luase ca amantă propria nepoată

Studiind arborele genealogic al lui Hitler, istoricii au descoperit un incest posibil si un altul cert în viata acestuia. Pentru ca lucrurile sunt foarte complexe si pentru ca pe tema în discutie s-au scris de-a lungul timpului mii de pagini, îndraznim doar sa preluam dintre acestea lucrarea „Viata intima a lui Hitler” a istoricului rus G. Hlebnikov, aparuta la Moscova, în 1995 si publicata în limba româna, de editura Crater, în anul 1997. Autorul a beneficiat de o documentare demna de invidiat, având acces la arhivele ultrasecrete ale celui de-al III-lea Reich, capturate de armatele sovietice, inclusiv la Mapa albastra - dosarul medical si la Dosarul negru („de cadre”) ale Führerului, cunoscute doar de câtiva intimi ai acestuia.

Mama Führerului a fost casatorita cu propriul unchi

Adolf Hitler s-a nascut la 20 aprilie 1889, în orasul Braunau, de pe Inne, din Austria. Mama sa, Klara Poltzl (1860-1907), s-a format sub influenta culturii de la tara, unde domina forta barbatului. Înca nu împlinise 16 ani, când s-a mutat în gospodaria unchiului Alois, var primar cu mama sa. A stat însa putin timp aici, deoarece Fanni (Franceska Matzelberger), sotia legitima a stapânului, a trimis-o înapoi la ferma parintilor ei. Va reveni însa dupa patru ani, când Fanni va fi atinsa de o boala incurabila, pentru a îngriji de copiii stapânilor.

Klara devenise între timp o femeie trupesa, linistita si neobisnuit de frumoasa. Fusese educata în spiritul catolic sever, cu o conceptie clara despre pacat si despre pedeapsa lui Dumnezeu si era foarte credincioasa, habotnica chiar. Modestia si rabdarea i-au fost de mare ajutor atunci când a trebuit sa-i ia în îngrijire pe copiii unchiului, stapânului si amantului Alois. S-a descurcat foarte bine si a devenit mama adoptiva pentru Angela, în vârsta de 3 ani, si Alois, de 2 ani.

În august 1884, a ramas însarcinata, exact cu patru luni înainte de nunta, si va naste primul copil, pe Gustav. Avea atunci douazeci si cinci de ani, iar sotul - patruzeci si opt. Ea a fost a treia sotie a lui Alois, caruia i-a facut sase copii, din care patru au murit de mici. Lui Gustav (1885) i-au urmat Ida (1886) si Otto (1887), care a trait doar câteva zile.

Nenorocirile s-au tinut una dupa alta: în acelasi an, ceilalti doi copii s-au îmbolnavit de difterie, boala fara leac pe acele timpuri. În decembrie, l-au înmormântat pe Gustav si peste o luna, pe Ida. Viata si-a urmat însa cursul si, nu peste mult timp, Klara va ramâne din nou gravida. Adolf sau Rudolf, cum i s-a spus la început, era, deci, al patrulea copil al lui Alois si al Klarei Hitler.

Viitorul Fuhrer al nemtilor a vazut lumina unei zile înnourate, posomorâte, la 20 aprilie 1889, în ajunul Pastelui catolic. Era un copil bolnavicios si mama sa îl lua adesea cu ea în pat, alaptându-l pâna la aproape doi ani. Klara a mai nascut înca doi copii - Eduard (1894) si Paula (1896), mezina familiei, care a murit în 1960, la Berthesgaden, unde a locuit sub numele de Paula Wolf.

Fata de mama sa, Hitler a nutrit întotdeauna o afectiune exaltata. Omul care se considera "rece ca gheata" si "tare ca otelul" a fost toata viata însotit de imaginea mamei sale. Portretul Klarei atârna deasupra patului în toate dormitoarele sale - la cancelaria Reichului, la Munchen si la Obersalzberger.

Majoritatea vecinelor considerau relatiile mamei cu fiul ca "la limita patologicului". Dezamagita de sot, care, dupa cum va recunoaste prietenul acestuia, abia daca-i adresa vreun cuvânt si era un mitocan notoriu, Klara si-a concentrat toata dragostea asupra copiilor si asupra casei, ce sclipea de curatenie - nici o pata sau un fir de praf, iar copiii aratau ca scosi din cutie.

Casa lui Frau Hitler era printre cele mai curate din oras. Dupa cum marturisesc vecinii, ea nu se oprea niciodata la palavre pe strada, ci se grabea acasa. Adolf o iubea enorm. Medicul de familie a declarat ca nu a mai întâlnit în practica sa "o legatura atât de strânsa între mama si fiu", negând însa, categoric, caracterul ei anormal.

Când mama sa a murit, la 17 decembrie 1907, de cancer mamar, el a ramas aplecat deasupra corpului neînsufletit, din amurg pâna în miez de noapte, pentru a-i face portretul. Va recunoaste mai târziu, ca a plâns doar de trei ori în viata sa: în 1918, când patria i-a fost înfrânta, în decembrie 1907, la mormântul mamei sale si la mormântul lui Geli. În 1923, îi va dedica o poezie, ce va fi publicata de-abia în 1933.

El i-a mostenit, printre altele, privirea enigmatica, renumita "privire fixa a lui Hitler", de care se va face mare caz. Avea în casa un tablou în care era pictat capul teribil al Meduzei Gorgona si compara mereu ochii acesteia cu ochii misteriosi, albastri spre verde ai mamei sale.

Tatal Führerului, Alois, copil din flori

Tatal - Alois Hitler (1837-1903) - a fost copilul din flori al Mariei-Anne Schiklgruber (1796-1847). Genealogia familiei este pâna la un punct neclara, sursele dând date diferite. Situatia este complicata, mai ales ca, din ordinul lui Hitler, au fost distruse toate dovezile, mergându-se pâna la stergerea cu dalta a numelui de Hidler-Hudler de pe pietrele de mormânt. De aceea, nu se stie cine a fost tatal lui Alois Schiklgruber. Ura patologica împotriva evreilor s-ar putea explica partial si prin faptul ca Anne Schiklgruber a fost sedusa de un evreu, fiul patronului la care lucra atunci. Am spus partial, pentru ca, dupa alte surse, aceasta s-ar fi datorat faptului ca tânarul Hitler a luat de la o prostituata evreica din Viena (dupa toate probabilitatile în toamna lui 1906) un sifilis de care nu va mai scapa niciodata.

Alois a fost, incontestabil, copil din flori si s-a nascut la 7 iunie 1837, când Marie-Anne avea deja patruzeci si unu de ani. Copilul a vazut lumina zilei la ora 10,30 si a fost botezat în aceeasi zi, dupa canoanele religiei catolice.

Desi pe atunci bastarzii nu erau o raritate în Austria (asa apareau pe lume 40% din copii, majoritatea fiind apoi legitimizati), pentru locuitorii micului orasel Dollersgeim, evenimentul nu a trecut neobservat. Tatal a refuzat sa-si ia acasa fata dezonorata si de-abia dupa nasterea copilului i-a acceptat pe amândoi.

Peste cinci ani, Anne se va casatori cu Johann Georg Hidler (1792-1857), care a refuzat sa-i dea bastardului numele sau. În actul de casatorie, Johann Georg s-a declarat "necasatorit", desi ramasese vaduv dupa Anna Maria Bauer, cu care convietuise doar trei ani.

Dupa încheierea casatoriei, Alois, în vârsta de cinci ani, a fost adoptat de familia tatalui sau vitreg, Johann Nepomuk Hidler (Hudler, 1807-1888), unde a fost crescut si educat împreuna cu cele trei fiice ale acestuia (una dintre ele fiind chiar Johanna, bunica dinspre mama a lui Hitler!). Adolescentul de treisprezece ani este trimis la Viena pentru a învata cizmaria, dar nici nu împlinise nouasprezece, când îl vedem functionar la stat. Desi nu urmase decât scoala primara, tânarul Schiklgruber face repede cariera si, în 1892, obtine cea mai mare functie la care putea aspira un tânar fara studii liceale - functionar clasa a IX-a si gradul de Oberofizial al Vamei Imperiale.

În anii 1867-1868, Alois a trait în concubinaj cu Tekla (Telka) P., care i-a daruit o fiica, Teresa. Se va casatori, în 1873, cu Anne Glassel (n.1823), fiica unui functionar la guvern. Mireasa avea cincizeci de ani, mirele treizeci si sase. Era si cu 14 ani mai mare, si urâta, dar era bogata si, în plus, influenta socrului-inspector putea sa-i fie de folos în cariera. Chiar din primul an de casatorie, Alois a angajat-o ca servitoare pe ochioasa Antonina Meir. La cererea tatalui adoptiv, Johann Nepomuk va lua peste trei ani numele de Hitler. Dupa una dintre versiuni, acesta nu voia sa i se stinga stirpea, explicatie putin plauzibila, întrucât Anne avea deja 53 ani si înca nu avea copii. Mai verosimila pare versiunea potrivit careia, dupa moartea sotiei, Johann Nepomuk voia sa-si împarta averea între fiica si nepotul iubit sau, dupa o ipoteza destul de raspândita, unicul fiu.

Asa ca, din ianuarie 1877, functionarul vamal Alois Schiklgruber se va numi Alois Hitler, devenind dintr-o trasatura de condei copil legitim si ascunzându-si astfel filiatiunea evreiasca.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

3 Așa este în America...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...