5 motive pentru care să folosești două telefoane simultan
Deși telefoanele mobile sunt esențiale în ziua de azi, e posibil ca prețul unui nou smartphone să te descurajeze să folosești două dispozitive simultan.
Un telefon de top nou a ajuns să coste peste o mie de euro, cum este, de exemplu, cazul unui iPhone 13 . Iar asta în condițiile în care nu mai pui la socoteală și cheltuiala pe care o faci cu plata lunară a abonamentului sau a cartelei reîncărcabile ori accesoriile de care e bine să nu uiți, cum este husa de protecție.
Însă, uneori, e mai bine pentru tine să ai două telefoane, în loc de unul singur. Motivele pentru care îți sugerăm să faci asta le vei găsi mai jos. Iar înainte de a le afla, vrem să-ți reamintim că, pentru a cumpăra un alt smartphone, nu e nevoie să îți cheltuiești toate economiile. Asta pentru că ai la dispoziție categoria de telefoane second hand , verificate de specialiști, care costă mult mai puțin, dar care dau același randament ca cel al dispozitivelor noi.
Iată, deci, care sunt cele cinci motive pentru care să ai două telefoane, în loc de unul singur.
1. Scapi de teama de a rămâne fără baterie
Una dintre cele mai mari surse de anxietate a zilelor noastre este teama că telefonul s-ar putea descărca și ai putea rămâne fără baterie, deci fără acces la tehnologie. Și numai dacă nu ai pățit-o până acum nu știi cum e să te „lase” telefonul când tocmai te pregăteai să chemi un taxi sau când voiai să folosești GPS-ul pentru a ajunge la o adresă anume.
Sigur, alternativa ar fi să iei tot timpul cu tine o baterie externă, însă această soluție nu te-ar salva, dacă ai uitat să îi atașezi și cablul sau dacă afară e suficient de frig încât acumulatorul să se fi descărcat deja în geantă, până să ai nevoie de el.
2. Ai mai mult spațiu de stocare
Probabil al doilea loc în topul motivelor care ți-ar putea strica ziua este mesajul care îți spune că nu mai ai spațiu de stocare în telefon. Și asta tocmai când te pregăteai să faci o poză din mers unei reclame care te-a făcut să zâmbești, pe care voiai s-o distribui și prietenilor tăi.
Practic, al doilea telefon va fi plasa ta de siguranță atunci când stocarea internă a primul smartphone va fi deja ocupată cu poze sau clipuri la care nu vrei să renunți. Mai multă memorie disponibilă pentru mai multe momente imortalizate!
3. Aplici o metodă anti-furt neconvențională
Știm, unul dintre cele mai ciudate sentimente ar fi acela că ți-a fost furat telefonul. Din păcate, numărul infracțiunilor de acest tip a crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani. Iar cei mai expuși par să fie cei care utilizează transportul în comun.
Dacă și tu te numeri printre ei, e posibil să nu vrei să afișezi în aglomerație noul tău iPhone 13, când cauți o adresă sau când vrei să-ți anunți prietenii că ești pe cale să ajungi la destinația către care ai plecat să te întâlnești cu ei. Un dispozitiv mai vechi, cum ar putea fi un iPhone X, nu ar atrage atenția hoților de telefoane. Deci cel de-al doilea smartphone te-ar putea ține departe de situații neplăcute.
4. Ai mereu un backup
Fie că vorbim de credit suplimentar sau de posibila defectare a telefonului principal, cel de-al doilea smartphone te-ar putea salva în situații neprevăzute. La fel de indicat ar fi să folosești al doilea telefon, așezat în altă parte a camerei decât pe noptieră, pentru o alarmă în plus, dacă ești genul de persoană care dă snooze la prima oră a dimineții și deseori adoarme la loc.
5. Te bucuri mai mult de timpul tău liber
Dacă ai o afacere sau ești o persoană importantă la locul de muncă, e posibil ca telefonul să-ți sune sau să primești mesaje ori notificări și atunci când ești plecat în vacanță, e weekend sau pur și simplu vrei să te odihnești.
Utilizarea unui al doilea telefon ți-ar putea permite să separi viața privată de serviciu, ceea ce, pe termen lung, va avea un efect benefic asupra sănătății tale, mai ales a celei mentale.
Nu e nevoie să cheltuiești o mică avere pentru a avea două smartphone-uri. E suficient să știi că telefoanele second hand sunt întotdeauna o opțiune perfectă atunci când vrei mai multă siguranță, mai mult timp liber petrecut departe de provocările de la job, dar și mai multe resurse tehnologice!
Sursa: adevarul.ro