5 cuvinte ce nu trebuie rostite la un interviu, pentru a obţine garantat jobul dorit

5 cuvinte ce nu trebuie rostite la un interviu, pentru a obţine garantat jobul dorit

Melody Wilding, specialist în antrenarea spiritului antreprenorial, a explicat într-o postare recentă pentru Forbes care sunt termenii ce trebuie evitaţi în timpul unui interviu de angajare, dar şi cuvintele care nu ar trebui rostite în timpul desfăşurării activităţii profesionale.

5 cuvinte ce nu trebuie rostite la un interviu, pentru a obţine garantat jobul dorit (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Într-o postare recentă pentru Forbes, specialista recomandă tuturor angajaţilor şi celor care se află în căutarea unui loc de muncă să evite folosirea acestor cinci cuvinte şi termeni şi să-i elimine imediat din vocabularul lor. Potrivit expertului, efectul va fi imediat.

Aceştia sunt termenii care ar trebui eliminaţi din vocabular în timpul unui interviu de angajare , conform Descoperă.

1. Doar

"Acest cuvânt minimizează puterea declaraţiilor dumneavoastră şi pot face să vă pară defensivă exprimarea sau chiar apologetică", scrie Melody.

Acesta poate fi de multe ori un mecanism de apărare folosit subconştient pentru a ne proteja de un posibil refuz sau o modalitate de a evita disconfortul de sentiment că ni se cere prea mult.

2. Eu nu sunt expert, DAR

Evită această expresie, chiar dacă tu spui acest lucru pentru a încerca să nu pari insistent. Această expresie sugerează că ai putea greşi, iar declaraţia ta pare mai puţin credibilă.

3. Nu pot

"Când spui "nu pot", sacrifici proprietatea şi controlul asupra propriilor acţiuni", scrie Melody. Asiguraţi-vă că nu veţi utilizaţi "Eu nu pot", atunci când ar trebui să spui eu "nu voi face".

4. Este ca şi cum.... asemenea

Nu distrage atenţia publicului de la ceea ce spui, folosind cuvinte ca "cum ar fi” sau ”precum" şi ridicare vocea la sfârşitul propoziţiei. Acest lucru poate "indica o incertitudine, face să pari ezitant si creează o lipsă de încredere în rândul publicului".

5. Nu folosi Emoji în discursul tău scris sau semne de exclamare

Cu ajutorul unor semne de exclamare sau emoji poţi sugera că te simţi nesigur în mesajul tău.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”