5 alimente esențiale de cumpărat în iulie, potrivit experților în nutriție

5 alimente esențiale de cumpărat în iulie, potrivit experților în nutriție

Specialiștii în nutriție au făcut o listă cu cinci alimente pe care le poți savura în această lună. Vara este, de asemenea, și anotimpul cu o mulțime de bunătățuri proaspete de care poți profita din plin. Iată care sunt cele cinci alimente recomandate în luna lui Cuptor, conform EatingWell.

Platou cu fructe

Sezonul afinelor este în toi. Foto: pexels (Arhivă)

Roșii

În această lună, conform dieteticienilor, nu trebuie să-ți lipsească din frigider roșiile. Dulci și suculente, roșiile sunt bogate în licopen și în vitamina C.

„Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți precum licopenul, care este un antioxidant puternic ce pot proteja împotriva apariției cancerului", a afirmat dieteticianul Adante Hart. În plus, cercetările sugerează că dietele bogate în roșii sunt asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă.

Hart menționează că roșiile sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, un antioxidant care poate contribui la reducerea riscului de infecție și poate favoriza vindecarea tăieturilor și rănilor.

Pepene verde

Probabil unul dintre cele mai populare fructe ale verii, pepenele este un deliciu care poate fi savurat în luna iulie, afirmă dieteticianul Lauren Manaker.

Pepenele este plin de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitaminele A, C și B6, precum și potasiu", a afirmat ea. Întrucât conține aproximativ 92% apă, este extrem de hidratant, a mai precizat dieteticianul, ceea ce îl face ideal pentru a fi savurat în zilele toride.

Manaker precizează că, grație conținutului ridicat de antioxidanți, în special licopen, pepenele verde poate contribui la combaterea stresului oxidativ și poate reduce riscul anumitor boli cronice.

Afine

Sezonul afinelor este în toi. Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de mangan, afinele pot contribui la protejarea împotriva stresului oxidativ, a afirmat Samantha Cassetty, specialist în nutriție.

Afinele sunt, totodată, bogate în antociani și sunt o sursă bună de vitamina C, ambele având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Bame

Bamele sunt bogate în folat, fibre, antioxidanți și vitaminele A, C și K, care pot contribui la menținerea unei sarcini sănătoase și la îmbunătățirea sănătății inimii, conform dieteticianului Danielle Sanders. Cu toate că pot avea o textură lipicioasă în urma gătirii, Sanders subliniază că substanța gelatinoasă este necesară pentru îngroșarea tocănițelor și supelor.

În plus, substanța poate contribui și la îmbunătățirea controlului glicemic la persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.

Caise

Caisele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate. În plus, sunt bogate și în vitamina A, care susține funcția imunitară și vederea sănătoasă.

„Caisele sunt, de asemenea, pline de alți antioxidanți care luptă împotriva inflamației, așa că există o mulțime de motive bune pentru a vă face provizii cât timp sunt în sezon", susține dieteticianul Dana Angelo White.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii