41 de morți și 180 de răniți în Ucraina, după ce rușii au atacat cu rachete o școală și un spital din orașul Poltava

41 de morți și 180 de răniți în Ucraina, după ce rușii au atacat cu rachete o școală și un spital din orașul Poltava

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță că 41 de persoane au fost ucise marți, 3 septembrie, în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului ucrainean Poltava. Alte 180 de persoane au fost rănite.

Atac cu rachete rusești în Ucraina FOTO: EPA EFE

Atac cu rachete rusești în Ucraina FOTO: EPA EFE

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise într-un atac rusesc într-o regiune centrală a Ucrainei, a declarat Volodmir Zelenski, potrivit BBC.

Aproximativ 180 au fost rănite, a transmis președintele ucrainean, după ce două rachete balistice rusești au lovit o instituție de învățământ și un spital din apropiere, în regiunea Poltava.

Una dintre clădirile Institutului de Comunicații a fost parțial distrusă.

„Oamenii s-au aflat sub dărâmături. Toate serviciile necesare sunt implicate în operațiunea de salvare”, a transmis președintele ucrainean.

Zelenski nu a furnizat alte detalii, dar a continuat să spună că „gunoiul rus va fi cu siguranță tras la răspundere pentru această lovitură”.

Totodată, a repetat apelurile pentru mai multe arme din partea Occidentului.

„Continuăm să le spunem tuturor celor din lume care au puterea de a opri această teroare: sistemele de apărare aeriană și rachetele sunt necesare în Ucraina, nu într-un depozit undeva”, a spus președintele ucrainean.

Canalele rusești pro-război Telegram raportează că atacul a lovit un centru de instruire pentru armată. În urma atacului, ar fi fost eliminați „specialiști valoroși în comunicații și război electronic”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

3 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

4 Corina Bud a apărut fără lenjerie intimă la un concert, în fața a zeci de mii de oameni: „Hopa, ce avem noi aici”

5 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania