40 de morți în urma unui atac israelian într-o tabără de corturi pentru palestinienii strămutați din sudul Gazei

40 de morți în urma unui atac israelian într-o tabără de corturi pentru palestinienii strămutați din sudul Gazei

Atacurile aeriene israeliene au ucis cel puțin 40 de persoane și au rănit alte 60 într-o zonă umanitară, a declarat o agenție de presă palestiniană.

Atac aerian in Gaza Razboi in Israel FOTO Profimedia jpg

Rezidenții și medicii prezenți la fața locului au declarat că cel puțin 20 de corturi au luat foc în urma atacurilor cu rachete, care au lăsat cratere adânci de nouă metri în tabăra de corturi de lângă Khan Younis. Forțele de apărare israeliene au declarat că atacul a lovit „teroriști Hamas importanți” care operează în zonă, anunță Sky News.

Potrivit serviciului civil de urgență din Gaza, o tabără de corturi de lângă Khan Younis în zona Al-Mawasi, care este o zonă umanitară desemnată, a fost lovită de cel puțin patru rachete în primele ore ale zilei de marți.

Un oficial al serviciilor civile de urgență din Gaza a declarat că echipele sale „încă scot martirii și răniții din zona vizată” și a afirmat că „pare un nou masacru israelian”.

„Patruzeci de persoane au fost ucise şi mai mult de 60 au fost rănite, în timp ce multe sunt încă sub dărâmături”, a declarat directorul de operaţiuni al autorităţii de apărare civilă a Hamas.

Ce spune Israelul

Într-o declarație, Forțele de apărare israeliene au confirmat că au efectuat un atac, despre care au spus că „a lovit teroriști Hamas importanți care operau într-un centru de comandă și control amplasat în zona umanitară din Khan Younis”.

„Înainte de atac, au fost luate numeroase măsuri pentru a reduce riscul de a afecta civilii, inclusiv utilizarea de muniții precise, supraveghere aeriană și mijloace suplimentare”, au mai transmis Forțele de apărare israeliene.

Hamas a negat afirmațiile Israelului că ar avea oameni înarmați în tabără și că ar exploata zone civile în scopuri militare și a susținut că acestea sunt „o minciună clară care urmărește să justifice aceste crime urâte”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

3 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

4 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

5 Top 5 cele mai proaste avioane de luptă din istorie, numite de experți adevărate „sicrie zburătoare”