34.000 de tone de oțel de la ArcelorMittal Galați, folosite la construcția podului Osman Gazi din Turcia
ArcelorMittal Galați a furnizat 34.000 de tone de produse plate din oțel necesare pentru tablierul podului Osman Gazi, din Turcia, inaugurat săptămâna trecută.
Conform unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES, cele 34.000 de tone au fost transportate în patru loturi, într-o gamă extinsă de grosimi și lățimi.
"Proiectul a avut o semnificație aparte pentru noi, dată fiind anvergura acestuia. Laminoarele de tablă groasă din Galați sunt capabile să fabrice și să livreze produse pentru aplicații numeroase. Pentru podul Osman Gazi am creat soluții tehnice și comerciale personalizate", a declarat Bruno Ribo, director general al Diviziei Europene de Produse Plate, Est-Sud a ArcelorMittal.
Podul, care traversează Golful Izmit, în zona de nord-vest a Turciei, face parte dintr-un proiect al unei autostrăzi de 420 kilometri care scurtează distanța între Istanbul și Izmir cu aproximativ 140 de kilometri. De întregul proiect s-a ocupat consorțiul NOMAYG (format din companii turcești: Nurol, Ozaltin, firmele Makyol, Yuksel, Gocay și constructorul italian Astaldi) care va realiza și întreținerea acestuia pe o perioadă de 23 de ani. Consorțiul a acordat construcția podului companiei japoneze IHI Corporation pe bază de licitație. Cimtaș a fost selectat ca fabricant unic, atât pentru segmentele din oțel care asigură suspensia podului, cât și pentru pilonii de susținere. Proiectarea podului a fost realizată de firma de design industrial Cowi din Danemarca.
Cu o lungime totală de 2.682 de metri și o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali, podul Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea ca lungime din Europa și al patrulea la nivel mondial .
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră din lume, prezentă în peste 60 de țări, în 19 dintre acestea având unități proprii de producție.
În 2015, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 63,6 miliarde dolari și o producție de oțel de 92,5 milioane de tone, iar producția de minereu de fier a fost de 62,8 milioane de tone.
AGERPRES