30 de alimente care nu se țin în frigider
Frigiderul a fost una dintre cele mai utile invenții, oamenii au putut dintr-o dată să păstreze mâncarea perioade lungi de timp fără să riște ca aceasta să se strice ori să le provoace intoxicații alimentare.
Totuși, multe persoane au ajuns să pună în frigider mai toate alimentele și băuturile, iar acest lucru nu este recomandat în toate cazurile. Deși sună ciudat, există situații în care produsele se vor strica mai repede dacă stau în frigider decât dacă sunt lăsate la temperatura camerei, potrivit medical-news.org .
30 de alimente care nu se țin în frigider
1. Pepenele roșu întreg - pepenii se țin în frigider doar dacă au fost deja tăiați. Cei întregi, în schimb, își pierd din antioxidanți dacă sunt ținuți la rece. Un loc în care să fie ferit de soare este suficient.
2. Roșiile - procesul de coacere al roșiilor nu se oprește în momentul în care au fost culese. Singura situația când ar trebui să le țineți în frigider este când sunt deja foarte coapte.
3. Cartofi - amidonul din cartofi se descompune la temperaturi scăzute, astfel că se vor strica mai repede.
4. Ceapă - ceapa nu rezistă foarte mult în medii umede, iar frigiderul este unul dintre ele.
5. Miere - dacă este ținută în frigider, mierea se cristalizează și își schimbă complet gustul.
6. Ulei de măsline - dacă este ținut în frigider își schimbă gustul și textura.
7. Usturoi - usturoiul se strică mai repede din cauza umidității, frigului și lipsei aerului.
8. Boabele de cafea - cafeaua are o proprietate aparte, și anume poate absorbi particule minuscule de apă, iar frigiderul, fiind un mediu umed, are din plin. Astfel, boabele vor deveni umede, își vor schimba gustul și pot prelua mirosul și gustul altor alimente din frigider.
9. Pâine - pâinea conține amidon, care suferă reacții chimice atunci când este depozitat la temperaturi scăzute, în spații umede. Pâinea se va învechi mai repede și va trebui să o aruncați.
10. Fructe cu sâmburi (piersici, caise, prune, cireșe) - vor mucegăi mai repede deoarece frigul le va face să putrezească.
11. Banane - coaja va deveni maronie rapid în frigider și bananele vor putrezi.
12. Dovlecii - au nevoie de oxigen pentru a se menține proaspeți.
13. Busuioc proaspăt - frunzele se ofilesc mai repede în frigider.
14. Unt de arahide - devine tare și uscat dacă este ținut în frigider.
15. Murături - datorită cantității mari de conservanți, nu este necesar să le țineți în frigider.
16. Căpșune - dacă le țineți în frigider își vor pierde aroma dulce și vor deveni foarte moi.
17. Ketchup - deoarece conține cantități mari de oțet, sare și zahăr, poate fi ținut circa o lună la temperatura camerei.
18. Sos de soia - deoarece conține foarte multă sare, poate fi păstrat la temperatura camerei circa șase luni.
19. Fructe uscate - dacă sunt ținute în frigider se vor strica mai repede din cauza umezelii.
20. Ciocolată - dacă este ținută în frigider își va modifica gustul, culoarea și textura.
21. Produse de patiserie - dacă sunt ținute în frigider, din cauza condensului, se vor umezi și își vor schimba textura.
22. Condimente - acestea trebuie să fie depozitate într-un spațiu în care nu există umezeală.
23. Dulceață - se depozitează în frigider doar dacă borcanul a fost deschis, pentru a preveni apariția mucegaiului. Dacă borcanul este sigilat, poate fi depozitat la temperatura camerei până la doi ani.
24. Șampanie - șampania se pune la rece cu câteva ore înainte de a fi deschisă, nu se păstrează în frigider.
25. Citrice - citricele rămân suculente și își păstrează aroma doar dacă sunt ținute la temperatura camerei, unde oricum rezistă câteva săptămâni.
26. Ulei de cocos - rezistă la temperatura camerei până la doi ani, iar dacă este ținut în frigider se întărește.
27. Mere - temperatura scăzută le va distruge textura crocantă, fiind fructe care oricum rezistă săptămâni întregi la temperatura camerei.
28. Castraveți - se strică mai repede în frigider decât la temperatura camerei.
29. Avocado - avocado se ține la frigider doar dacă este complet copt și aveți de gând să îl consumați în scurt timp. În caz contrar se lasă la temperatura camerei până la o săptămână.
30. Sirop - siropurile conțin în general o cantitate mare de zahăr, astfel că, dacă sunt ținute la rece, se vor cristaliza și își vor pierde forma lichidă.