3 intrebari din chestionarele auto care dau dureri de cap si in 2022
Chestionarele auto sunt un instrument accesibil pe care il folosesc toti cei care urmeaza sa sustina proba teoretica pentru obtinerea permisului auto. Pentru a trece la proba practica, fiecare candidat trebuie sa treaca mai intai de examenul teoretic, care presupune rezolvarea unui chestionar alcatuit din 26 de intrebari, care dureaza 30 de minute sau pana la depasirea numarului permis de erori.
Fiind o proba eliminatorie, adica in lipsa promovarii sale nu se poate trece la proba practica, examenul teoretic presupune o pregatire corespunzatoare in avans, adica asimilarea celor mai importante informatii cu privire la legislatia rutiera si evaluarea periodica a acestora prin teste auto online. Chestionarele auto sunt o modalitate rapida de autoevaluare si de fixare a informatiei, insa exista unele intrebari care ii pot pune in dificultate pe candidati.
Cate puncte sunt necesare pentru a promova examenul teoretic?
Pentru a obtine calificativul „admis”, un candidat trebuie sa raspunda corect la cel putin 22 de intrebari din cele 26 propuse de chestionarul auto. Facand teste periodic, candidatii se familiarizeaza cu modul de examinare si intalnesc de mai multe ori aceleasi intrebari, ceea ce le sporeste sansele de a raspunde corect data viitoare.
Nu de multe ori, unele persoane nu acorda o prea mare atentie probei teoretice, iar in ziua examinarii se gasesc in ipostaza neplacuta de a nu obtine punctajul suficient pentru a se califica la proba practica a examenului auto. Motivul este unul evident, in majoritatea cazurilor: acestia fie nu au parcurs legislatia si s-au bazat pe cunostintele obtinute in urma rezolvarii de chestionare, fie au neglijat complet pregatirea pentru aceasta proba si au mizat pe noroc.
Totusi, exista unele intrebari care ii pot pune in dificultate chiar si pe cei mai bine pregatiti candidati la proba teoretica. Este vorba despre acele intrebari care pot fi intepretate gresit sau ale caror variante de raspuns sunt unele neasteptate. Persoanele care fac periodic chestionare auto DRPCIV au ocazia sa se intalneasca cu aceste intrebari si sa afle din timp care sunt raspunsurile corecte pentru fiecare dintre ele, astfel incat sa fie pregatite daca in ziua examenului au „norocul” de a primi una dintre aceste intrebari, pe care multi candidati le considera a fi intrebari-capcana, menite sa le testeze acestora atentia pentru detalii.
Ce intrebari ii pot pune in dificultate pe candidati la proba teoretica?
Intrebarile care ii pot pune in dificultate pe candidati nu sunt neaparat grele, ci mai degraba formulate astfel incat sa le puna la incercare atentia. De exemplu, una dintre intrebarile care pot da batai de cap este urmatoarea: „Care sunt situatiile in care ar trebui redusa viteza?”, avand ca variante de raspuns:
- A) la trecerea la nivel cu calea ferata curenta cu bariera;
- B) la trecerea la nivel cu calea ferata curenta fara bariera;
- C) la trecerea la nivel cu calea ferata curenta industriala.
Desi la prima vedere nu pare o intrebare dificila, adevarul este ca multi dintre candidatii care rezolva periodic chestionare auto pe i-drpciv.ro raspund gresit la aceasta intrebare. O mare parte dintre ei sunt tentati sa bifeze B si C ca fiind variante corecte, ori pe toate dintre acestea. Spre surpinderea multor dintre acestia, raspunsul corect este A, dat fiind ca in situatiile prezentate de variantele B si C soferii au obligatia de a opri masina.
O alta intrebare „capcana” este si aceasta: „Viteza trebuie redusa obligatoriu la”, cu variante de raspuns:
- A) trecerile de pietoni;
- B) semnalul politistului de frontiera;
- C) la intalnirea indicatorului cedeaza trecerea.
Din graba sau din neatentie, multi candidati vor bifa toate variantele ca fiind corecte. In realitate, doar B si C sunt corecte, intrucat la trecerile de pietoni soferii au obligatia sa incetineasca viteza numai daca exista pietoni angajati pe trecere.
O alta intrebare din seria celor care testeaza atentia candidatului este si aceasta: „Incalzirea excesiva a pneurilor se poate datora”, cu variantele de raspuns:
- A) deplasarii cu viteza excesiva, timp indelungat;
- B) supraincarcarii autovehiculului;
- C) presiunii insuficiente.
Aceasta este una dintre intrebarile care ii pun in impas pe candidati, intrucat variantele corecte sunt B si C, in vreme ce multi au tendinta de a bifa si prima varianta ca fiind corecta.
Cum pot candidatii sa depisteze intrebarile capcana?
Intrebarile care ii pun in dificultate pe candidati la examenul teoretic sunt, in realitate, intrebari simple, dar care necesita atentie pentru a identifica raspunsul corect. Expertii de la www.i-drpciv.ro le recomanda celor care se pregatesc de examenul auto sa nu se grabeasca la proba teoretica, deoarece au timp suficient pentru a rezolva corect cele 26 de intrebari. Este mai bine sa isi aloce cateva minute pentru a reflecta asupra unei intrebari despre care nu sunt siguri, decat sa ofere un raspuns la intamplare si sa riste sa nu obtina punctajul dorit la final.
Prin urmare, exista o serie de intrebari care dau dureri de cap candidatilor la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere, motiv pentru care acestia trebuie sa fie atenti si sa aiba o pregatire solida in spate.