23.000 lei pe lună pentru pesedista care administrează Parlamentul, unde discursul lui Zelenski nu s-a auzit

23.000 lei pe lună pentru pesedista care administrează Parlamentul, unde discursul lui Zelenski nu s-a auzit

Discursul președintelui Ucrainei, transmis video în Parlamentul României, în cursul zilei de ieri, a avut numeroase probleme tehnice. Secretarul general al Camerei Deputaților, ca și cel al Senatului, sunt plătiți regește, scrie Newsweek România .

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului României prin intermediul videoconferinței. Discursul a fost unul plin de erori tehnice, lucru evidențiat de mass-media și remarcat pe rețelele de socializare.

„Discursul mult așteptat al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României a fost perturbat de o serie de probleme tehnice. Chiar de la început, sunetul le-a dat bătăi de cap celor din staff-ul tehnic. Abia după mai multe minute, angajații Parlamentului au rezolvat problema, iar președintele Zelenski a putut fi auzit și de români.”, după cum a consemnat și digi24.ro.

Cine este vinovat pentru problemele tehnice din discursul lui Zelenski

Camera Deputaților și Senatul sunt conduse, fiecare, de către un secretar general.

Secretarul general al Camerei Deputaților este Silvia-Claudia Mihalcea (foto jos). Ea asigură conducerea administrativă a Camerei Deputaților. Detalii AICI

Ea a a fost numită în decembrie 2021, dar a mai fost în această funcție și în anul 2019. Potrivit documentului pe care îl publicăm mai jos ea câștigă suma de 20.200 de lei pe lună, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare în valoare de peste 3.000 de lei.

Un șef de departament din structura administrativă a Camerei Deputaților câștigă suma de 18.000 de lei/lună, iar un șef serviciu suma de 13.000 de lei.

Ce atribuții are secretarul general al Camerei Deputaților

Potrivit legii, Secretarul general al Camerei Deputaţilor „răspunde de buna funcţionare a activităţii serviciilor Camerei, asigurând conducerea acestora sub autoritatea şi controlul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. Secretarul general aprobă sau respinge, după caz, documentele prezentate pentru aprobare de compartimentele serviciilor Camerei Deputaţilor sau de salariaţi. Documentele întocmite de compartimentele din structura serviciilor Camerei Deputaţilor, care urmează să fie prezentate spre aprobare Camerei Deputaţilor sau Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, trebuie să fie însuşite, în prealabil, de secretarul general. Secretarul general conduce personalul serviciilor Camerei Deputaţilor”.

Din documentul care reglementează „Atribuţiile serviciilor Camerei Deputaţilor - Atribuţiile şi răspunderile funcţiilor de conducere” aflăm că:

Art. 33. - (1) Serviciul de ambientare şi expoziţii se află în subordinea directorului general al Cabinetului secretarului general al Camerei Deputaţilor.

(2) Serviciul de ambientare şi expoziţii are următoarele atribuţii principale:

a) coordonează activitatea de ambientare a spaţiilor aflate în proprietatea, administrarea sau folosinţa Camerei Deputaţilor;

b) întocmeşte proiectul privind achiziţionarea unor bunuri destinate ambientării spaţiilor;

Detalii AICI

Sporuri uriașe pentru angajații de la Camera Deputaților.

După cum se vede din documentul de mai sus, toți angajații serviciului administrativ primesc sporuri de condiții vătămătoare. Experții și consilierii iau 1.000 de lei pe lună și chiar 1.400 doar pentru acest tip de spor. Muncitorii, care sunt mult mai expuși factorilor nocivi, iau un spor mult mai mic de sub 500 lei/lună. Explicația: sporul de condiții vătămătoare se calcluează aplicând un procent de 15% la salariul de bază și nu în funcție de factorii nocivi la care este supus respectivul angajat.

Secretarul general al Senatului este Horațiu Tiberiu Gorun, numit în februarie anul trecut. El câștigă peste 10.000 lei/lună dar primește și o indemnizație de al Eximbank care, anul trecut, a fost de 16.000 lei/lună. Detalii AICI

Ciolacu spune că administratorul Camerei Deputaților e vinovat

După problemele tehnice, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu se scuză. Spune că el nu a avut nicio vină, pentru că nu este administrator.

Reporter: E prima dată când se întâmplă așa ceva, în toate intervențiile lui, cum calificați?
Marcel Ciolacu: Nu sunt administratorul Camerei.
Reporter: Ce spuneți despre modul cum a fost organizat?
Marcel Ciolacu: Veți vedea mâine.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”