19 de lucruri neștiute și curiozități despre Tim Walz, partenerul ales de Kamala Harris pentru vicepreședinte

19 de lucruri neștiute și curiozități despre Tim Walz, partenerul ales de Kamala Harris pentru vicepreședinte

Până de curând, guvernatorul de Minnesota Tim Walz era aproape un necunoscut în afara regiunii Midwest, chiar și printre democrați. Cota sa a crescut însă rapid după retragerea din cursa pentru al doilea mandat a președintelui Joe Biden, deschizând astfel calea vicepreședintei Kamala Harris de a candida, relatează New York Times.

Candidatul la funcția de vicepreședinte Tim Walz la un prim miting electoral FOTO EPA-EFE

Candidatul la funcția de vicepreședinte Tim Walz la un prim miting electoral FOTO EPA-EFE

Face senzație pe rețelele sociale

Walz s-a bucurat de un val de susținere online din partea utilizatorilor, care au comentat despre „vibrațiile sale părintești” din Midwest și despre o normalitate atrăgătoare.

A făcut o declarație virală despre Donald Trump și partenerul său

Walz a fost cel care i-a etichetat pe fostul președinte Donald Trump și pe partenerul acestuia de cursă, senatorul JD Vance de Ohio, drept „ciudați” la televiziune, în urmă cu doar câteva săptămâni. Descrierea a devenit prompt un subiect de discuție pentru democrați.

A numit o autostradă după Prince și a semnat legea cu cerneală mov

„Cred că putem spune că aceasta este cea mai tare semnare a unei legi pe care o vom face vreodată", a spus el în timp ce parafa legislația prin care declara o porțiune a autostrăzii 5 ca numindu-se „Prince Rogers Nelson Memorial Highway", după muzicianul care a trăit în Minnesota.

Aerul de profesor

Walz a predat studii sociale și geografie la liceu, mai întâi în Alliance, Nebraska, și apoi în Mankato, Minnesota, înainte de a intra în politică.

A predat în China în 1989 și vorbește puțină mandarina

A plecat în China vreme de un an după absolvirea facultății, unde a predat limba engleză printr-un program afiliat Universității Harvard.

Este veteran

Walz s-a înrolat în Garda Națională a Armatei în adolescență și s-a pensionat 24 de ani mai târziu, în 2005. El a fost detașat în Italia între 2003 și 2004 în sprijinul Operațiunii Enduring Freedom și a primit Medalia Army Commendation pentru servicii meritorii, precum și două Medalii Army Achievement.

Pasăre rară în Congres în calitate de democrat din zona rurală Midwest

Mai bine de un deceniu, Walz a reprezentat districtul 1 din Minnesota, în partea de sud a statului. A fost cel mai important democrat din Comisia pentru afaceri ale veteranilor din Camera Reprezentanților, a susținut finanțarea războaielor din Irak și Afganistan, a votat în favoarea Affordable Care Act și a votat împotriva restricționării finanțării federale a avortului.

Este originar din Nebraska

S-a născut în West Point, a crescut în Valentine, a urmat liceul în Butte, și a absolvit Chadron State College din Nebraska, înainte de a se muta pentru a face un masterat în educație experiențială la Universitatea Statului Minnesota, la Mankato.

Cum a intrat în politică

S-a implicat în politică după ce a fost exclus de la un miting al fostului președinte american George W. Bush. În 2004, pe când era profesor, a însoțit studenții la miting și a venit cu obiecții în momentul în care, potrivit relatării sale, le-a fost refuzată intrarea pentru că au făcut voluntariat pentru democrați.

Femeia care l-a ajutat să candideze este acum adjuncta sa

Walz a participat la Camp Wellstone, o tabără democrată de pregătire politică numită după fostul senator Paul Wellstone, înainte de a învinge un candidat republican pentru a-și câștiga locul în Camera Reprezentanților în 2006. Adjuncta sa, Peggy Flanagan, a fost formator acolo.

A sprijinit drepturile homosexualilor

La liceul Mankato West din Minnesota, în anii 1990, a sponsorizat o alianță între gay și heterosexuali și a declarat că era important la acea vreme ca sponsorul să fie antrenorul de fotbal, care era un soldat și un heterosexual căsătorit". Când și-a câștigat locul în Camera Reprezentanților, în 2006, într-un district conservator, el a candidat pentru susținerea căsătoriilor între persoane de același sex.

Vederile politice

A dat dovadă de mai multă moderație decât mulți democrați în timpul mandatului său în Camera Reprezentanților, votând pentru o verificare mai strictă a refugiaților și primind sprijin din partea Asociației Naționale a Armelor de Foc. Când a candidat pentru funcția de guvernator, în 2018, a virat semnificativ spre stânga în ceea ce privește armele și alte subiecte; alături de legislatura democrată din Minnesota a adoptat o agendă progresistă cuprinzătoare.

Are arme de foc și vânează

Este vânător de fazani și curcani. El a introdus „Governor's Turkey Hunting Opener" pentru a da startul sezonului de vânătoare de curcani în Minnesota și organizează un eveniment similar pentru sezonul de vânătoare de fazani. „Vă garantez că nu poate împușca fazani așa cum pot eu", a spus el despre Vance la CNN.

Ar fi al treilea vicepreședinte din Minnesota

Hubert Humphrey (care a servit sub președintele Lyndon B. Johnson) și Walter Mondale (care a servit sub președintele Jimmy Carter) au fost primii doi.

Copiii săi s-au născut prin fertilizare in vitro

Walz are doi copii cu soția sa.

Au avut nevoie de șapte ani de tratamente pentru fertilitate pentru a o avea pe fiica lor Hope. Walz a vorbit public despre această experiență după ce o hotărâre a Curții Supreme din Alabama, în acest an, a anulat tratamentul FIV în acest stat.

A fost antrenor de fotbal

A antrenat pentru campionatele de fotbal la nivel de stat din 1999. A obținut primul titlu de campion pentru Mankato West High School.

Religia

Este luteran. Mai exact, se descrie drept un un „luteran din Minnesota". „Pentru că suntem buni luterani din Minnesota, avem o regulă: dacă faci ceva bun și vorbești despre asta, nu mai contează", a glumit Walz în timpul unui discurs, anul trecut. „Așa că ce ar trebui să faci este să convingi pe altcineva să vorbească despre tine".

Nu bea alcool

Nu mai consumă alcool de când a fost tras pe dreapta pentru depășirea vitezei în 1995 și a picat testul pentru alcoolemie. Soția sa i-a spus la acea vreme: „Ai obligații față de oameni. Nu poți face alegeri stupide".

Nu bea cafea

El preferă sucul cu cofeină Mountain Dew, varianta dietetică. Ca și omologul său republican.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…