15 ani de închisoare pentru criminalul de la Grădina Botanică din Craiova

15 ani de închisoare pentru criminalul de la Grădina Botanică din Craiova

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: - omor calificat, (...) - tentativa la omor calificat, (...) - port fără drept de obiecte periculoase, (...) - folosirea fără drept de obiecte periculoase (...). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit Agerpres.

O adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite.

Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani şi era elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”.

El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit...

3 Horoscop vineri, 28 iunie. Gemenii obțin recompense pentru eforturile de la serviciu, taurii au multă energie pentru muncă

4 „Armata inamică nu mai este acolo” / Surpriză de proporții pe frontul din Ucraina!

5 Ce este această „pată albastră” care nu ar fi trebuit să apară înainte de 2100? Climatologii sunt deosebit de îngrijorați