10 cele mai bune alimente care ajută în mod natural la reducerea inflamației creierului

10 cele mai bune alimente care ajută în mod natural la reducerea inflamației creierului

Modificările dietetice pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea inflamației creierului în mod natural. Așasar, consumul de alimente nutritive potrivite poate ajuta la menținerea sănătății creierului, susțin specialiștii.

Anumite alimente ajută la scăderea inflamației creierului FOTO: Shuterstock

Anumite alimente ajută la scăderea inflamației creierului FOTO: Shuterstock

Nutriționiștii au făcut o listă cu 10 alimente nutritive care pot ajuta la reducerea inflamației creierului, potrivit health total. Pe primul loc este pește gras, urmat de afine și semințe de chia. Pe listă se mai regăsesc avocado, cafeaua și semințele de dovleac.

Peștele gras

Abundent în acizi grași Omega-3, peștele gras este un aliment excelent pentru sănătatea creierului și ameliorarea inflamației. Puteți include peștele gras, cum ar fi somonul, în dieta dumneavoastră. Asigurați-vă că optați pentru somon sălbatic, deoarece somonul de crescătorie poate avea niveluri ridicate de mercur.

Afinele

Adăugarea de afine în dietă poate ajuta la reducerea inflamației din creier. Conținutul de flavonoide din afine vă protejează celulele creierului de inflamații și stres oxidativ. Abundența de antioxidanți din acest fruct ajută la combaterea inflamației.

Pe lângă acestea, afinele vă furnizează și vitamina K și vitamina C care ajută la combaterea inflamației în mod natural. Așadar, consumați suc de afine sau adăugați pulpa fructului la fulgii de ovăz sau la smoothie.

Semințe de chia

Aceste semințe mici conțin niveluri mai mari de acizi grași Omega-3 decât orice alt aliment pe bază de plante. Acest lucru ajută la îmbunătățirea funcției neurotransmițătorilor. Puteți presăra semințe de chia pe cerealele pentru micul dejun sau pe smoothie-uri și să le consumați.

Nucile

Dacă sunt consumate în cantități moderate, nucile oferă beneficii uimitoare pentru sănătatea creierului. Acestea conțin antioxidanți, care ajută la minimizarea inflamațiilor, și vitamina E, care ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar. Consumul de nuci poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive în mod semnificativ. Așadar, puteți ronțăi un pumn de nuci pentru a preveni inflamația creierului.

Avocado

Încărcate cu antioxidanți, grăsimi mononesaturate (sănătoase), vitamine și minerale, avocado sunt un aliment excelent pentru reducerea inflamației creierului. Consumul de avocado susține sănătatea creierului și funcția cognitivă. Conținutul de vitamina E din avocadoes ajută la protejarea celulelor creierului și menține buna sănătate a sistemului imunitar.

Semințe de dovleac

Bogate în antioxidanți, semințele de dovleac ajută la protejarea corpului și a creierului nostru de daunele dăunătoare provocate de radicalii liberi. De asemenea, aceste semințe bogate în nutrienți furnizează organismului magneziu, zinc, cupru și fier, care sunt esențiale pentru sănătatea creierului. Așadar, adăugați semințe de dovleac la dieta obișnuită pentru a atenua sau preveni inflamația creierului.

Legume cu frunze și broccoli

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și broccoli sunt bogate în vitamina K, care ajută la combaterea inflamației. De asemenea, broccoli este abundent în colină, care este un nutrient crucial care are impact asupra sănătății sistemului nervos, ficatului, funcției cerebrale și mișcării musculare. Consumul de broccoli oferă creierului dumneavoastră beneficii antiinflamatorii; ajutând astfel la reducerea inflamației creierului.

Cacao

Aceasta conține antioxidanți care ajută la minimizarea stresului oxidativ și a neuroinflamări. De asemenea, cacao are flavonoide abundente, în special flavanoli. Aceste flavonoide din cacao oferă efecte antiinflamatorii și antioxidante care contracarează neuroinflamarea și degenerarea neuronală. Astfel, ajută la reducerea inflamației din creier.

Consumul de cacao crește, de asemenea, alimentarea cu sânge a creierului. Creșterea aportului de sânge la creier poate ajuta la protejarea împotriva demenței și a accidentului vascular cerebral și la îmbunătățirea memoriei.

Condimentele

Mai multe condimente sunt cunoscute nu numai pentru aroma pe care o adaugă preparatelor noastre culinare, ci și pentru proprietățile lor antiinflamatorii și pentru îmbunătățirea sănătății creierului nostru.

De exemplu, cel mai comun condiment - turmericul, datorită conținutului său de curcumină, ajută la prevenirea asamblării proteinei beta-amiloide în creier, care are o legătură cu boala Alzheimer.

De asemenea, conținutul de curcumină din turmeric oferă efecte antiinflamatorii și îmbunătățește performanțele cognitive. Alte condimente care oferă efecte inflamatorii includ scorțișoara, ginkgo biloba și ginsengul.

Cafeaua

Puteți bea zilnic o ceașcă de cafea dimineața pentru a reduce sau preveni șansele de inflamare a creierului. Consumul de cafeină este asociat cu un risc mai scăzut de pierdere a funcțiilor cognitive și de afecțiuni ale sănătății creierului, cum ar fi demența.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Serviciile l-au aruncat peste bord pe Iohannis”

2 Încep surprizele? / Amănunte care dau de gândit despre judecătorii „Lotului Nordis” de la Curtea Supremă

3 Ăsta ne crede pe toți cretini? / Georgescu a povestit cum a depășit „handicapul situației în care eram forțați să mâncăm în Occident”

4 Un sondaj care-o umilește pe Lasconi în fața lui Nicușor chiar într-un fief „hard” al USR

5 El este Radu Pally, șeful de campanie al lui Călin Georgescu vizat marți de percheziții