Ştefan Valentin Dragnea(da, băiatul lu'...) deține firme cu afaceri de 20 MILIOANE euro achiziționate în ULTIMII 3 ani!
Ştefan Valentin Dragnea(28 de ani), da băiatul lu'..., deține firme cu afaceri de 20 de milioane de euro, dezvăluie Supervizor.ro . Acesta deţine, între altele, un club de manele la Turnu Măgurele, o fermă de porci şi un magazin de pantofi de lux în Bucureşti.
Numit de presa locală/regională “jupânelul Teleormanului“, Ştefan Valentin Dragnea este asociat la 3 firme:
* BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216)
* S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666)
* ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818)
Să le luăm pe rând, să nu le încurcăm… că sunt nişte încrengături frumoase!
* BRIZA DUNĂRII EVENTS – restaurant înfiinţat anul trecut… fără administrator!
Societatea BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria a fost înfiinţată în septembrie 2016, are ca obiect principal de activitate “restaurante“, iar DRAGNEA jr. deţine 60% din capitalul social (care este de 200 lei), partener de afacere fiindu-i Mădălin IONIŢĂ (44 de ani). Dubios este faptul că la Registrul Comerţului nu există menţionat administratorul, problemă care apare şi în decizia de înfiinţare a societăţii, publicată în Monitorul Oficial nr.3435 din 22.09.2016! Conform presei din Teleorman, Mădălin Ioniţă a fost șoferul președintelui PSD şi a operat şi până în septembrie 2016 clubul Briza Dunării de pe malul fluviului.
LUDIKON SYSTEM a fost rebotezată
S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a fost înfiinţată în 2002, cu sediul social în Bucureşti şi cu numele FREDO SISTEM SRL. A fost redenumită LUDIKON SYSTEM SRL în 2009, iar anul trecut a fost mutată la Alexandria şi rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL. Ştefan Valentin DRAGNEA a devenit asociat pe 10 aprilie 2014, iar asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014, dar demn de menţionat este faptul că firma a fost deţinută la un moment dat şi de un off-shore din Seychelles – LAWAS INVEST & TRADE Inc, reprezentat de George Aristide MINCULESCU (48 de ani).
După cum se poate observa din tabelul de mai jos, firma a început “să mişte” după preluarea de către “jupânelul Teleormanului”, cu menţiunea că, totuşi, în 2015 a înregistrat un regres, atât cifra de afaceri, cât şi profitul net fiind mai mici decât în anul anterior.
Totuşi, această firmă nu este foarte importantă prin rezultatele obţinute, ci pentru că este implicată în structura asociaţilor/acţionarilor altor două societăţi, mult mai mari şi mai importante. Astfel, S & P INVESTMENT MANAGEMENT este asociat/acţionar la:
* FERMA SALCIA SA Salcia, fosta ROMCIP SA (CUI: 1413951)
* INTERFRIGO LOGISTICS SRL Piteşti (CUI: 25533351)
Şi combinatul de porci s-a rebranduit… şi şi-a tras firmă de pantofi
Cunoscută drept ROMCIP SA şi rebotezată la începutul acestui an, FERMA SALCIA SA se ocupă de creşterea porcilor şi are un capital social de 801.835 lei, deţinut de:
S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84%
Ilie Liviu DRAGNE (48 de ani) – 0,16%
Acest Ilie Liviu DRAGNE (fără “A” la final) este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi mai apare şi în alte afaceri ale lui Ştefan Valentin DRAGNEA, find menţionat de presa locală drept o rudă (apropiată) a familiei DRAGNEA. S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a devenit acţionar “la porci” în ianuarie 2014, când a preluat pachetul de acţiuni deţinut de Petre PITIŞ. În anul schimbării de acţionariat, cifra de afaceri a crescut cu aproape 20%.
Interesant este faptul că acest combinat de creştere a porcilor a înfiinţat o firmă “de pantofi”. Mai exact, în noiembrie 2015, ROMCIP SA (aşa se numea atunci) s-a asociat cu PANTOFI LUX ŞTEFAN SRL Bucureşti (CUI: 29527913) şi cu Adrian MLĂDINOIU (35 de ani) (fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, numit de câteva săptămâni secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului)şi au înfiinţat ŞTEFAN BURDEA SHOES SRL Bucureşti (CUI: 35213630). Această societate se ocupă de “comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încăltamintei” şi este administrată de… Ilie-Liviu DRAGNE.
Doar asociat minoritar la o firmă de transport
La INTERFRIGO LOGISTICS SRL, fosta LUDIKON SYSTEM SRL deţine doar 1% din capitalul social, celelalte părţi sociale fiind la:
Dan-Liviu BARCARU (52 de ani) – 89%
Ion-Daniel MOCANU (40 de ani) – 10%
Firma are ca obiect principal de activitate “transporturi rutiere de mărfuri” şi a avut cele mai bune rezultate în 2013 – cifră de afaceri de 48 milioane lei şi profit net de 6,38 milioane lei. Nu deţine autocare şi, prin urmare, este de bănuit că nu oferă şi servicii de transport alegători!
Prima afacere mai serioasă trecută pe numele “jupânelului”
ZOOVEG 2010 SRL se ocupă de “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, are sediul social în localitatea Liţa din judeţul Teleorman şi este deţinută de:
Ştefan Valentin DRAGNEA – 70,10%
Gabriel PUTINEANU (43 de ani) – 20,59%
Ilie Liviu DRAGNE – 9,31%
Din decembrie 2016, administrator al societăţii a devenit Ilie Liviu DRAGNE, urmare a schimbării structurii asociaţilor. DRAGNEA este prezent în această firmă din ianuarie 2015 (prin LUDIKON SYSTEM SRL), iar la finalul anului trecut s-a implicat direct, iniţial printr-o majorare de capital social, urmată de preluarea părţilor sociale de la LUDIKON SYSTEM SRL. În 2015, profitul net a crescut de 5,83 ori faţă de anul anterior, ajungând la 2,85 milioane lei, la o cifră de afaceri de 10,11 milioane lei.
Afacere de 3,25 milioane euro cumpărată cu 6.000 de euro
În aprilie 2015, ZOOVEG 2010 SRL devine unic asociat la GRANSILOZ SRL Liţa (CUI: 24209811), preluând părţile sociale deţinute de Gabriel PUTINEANU şi Dănel BARAC. Cei doi deţineau împreună 99,62% din capitalul social (26.410 lei), iar cesiunea s-a efectuat oficial la valoarea nominală. Altfel spus, ZOOVEG 2010 SRL a plătit sub 6.000 de euro pentru o firmă cu afaceri de 3,25 milioane euro (în 2014).
În anul în care a ajuns pe mâna lui Ştefan Valentin DRAGNEA, societatea GRANSILOZ SRL a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri cu 21,79 milioane lei şi o creştere de 17 ori a profitului net.
Se aşteaptă scuze de la CAPITAL şi FORBES!
Acestea sunt afacerile în care este implicat oficial Ştefan Valentin DRAGNEA, ca asociat direct sau indirect (prin alte firme). La nivel de zvon/bârfă, există şi alte firme care sunt atribuite familiei DRAGNEA (TEL DRUM SA, de exemplu), dar în acte sunt deţinute de alte persoane. Totuşi, pentru un tânăr de aproape 28 de ani, sunt suficiente realizările de până acum, mai ales că achiziţiile importante le-a efectuat în ultimii 2-3 ani… şi probabil vor fi urmate de altele.
Iar dacă luăm în calcul numai S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL (2.513.690 lei), ZOOVEG 2010 SRL (10.109.623 lei), FERMA SALCIA SA (39.558.826 lei) şi GRANSILOZ SRL (36.373.130 lei), rezultă afaceri de aproape 20 milioane euro la nivelul anului 2015. Eu cred că doar din invidie nu l-au menţionat cei de la TOP CAPITAL şi TOP FORBES pe acest tânăr întreprinzător român! (sursa foto: turnulcustiri.ro).
Două amănunte pentru procurorii DNA:
1. Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost pusă în 31 ianuarie în dezbatere publică o ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea Programului carne de porc din ferme românești – 200 capete = 10.000 euro. Textul spune că fermele de porci pot să aplice pentru un ajutor financiar de până la 2.5 milioane de euro dacă întrunesc o serie de condiţii, printre care şi aceea de a avea datorii. De menţionat că ferma Salcia a raportat în 2015 datorii de 49,9 milioane de lei. În paralel, în Senat a fost depusă marţi o iniţiativă legislativă a unui grup de parlamentari PSD care copiază la virgulă textul proiectului de OUG publicat pe site-ul ministerului. Unul dintre iniţiatori, Ioan Dârzu, un bun prieten al lui Liviu Dragnea, susţine că proiectul s-a născut în septembrie anul trecut în urma unor dezbateri cu fermierii din România, care au venit cu propuneri şi au cerut să primească, după modelul celor din Polonia, subvenţii care să îi ajute să supraviețuiască competiției cu produsele din import. Dezbaterile pe textul de lege vor începe marţi la Comisia de agricultură din Senat, scrie BN24.ro .
2. Săptămâna asta, miercuri, la sfârșitul ședinței Guvernului Grindeanu, Cabinetul a anunţat că a aprobat începerea unui program de susţinere financiară a centrelor de agrement, adică a IMM-urilor care doresc să înfiinţeze piscine, restaurante, cluburi, discoteci etc.
„Programul “Primul centru de agrement“ este o nouă politică publică, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind făcut astăzi, prin adoptarea unui Memorandum, urmând ca implementarea să înceapă după aprobarea sa printr-un act normativ.
Programul “Primul centru de agrement“ are scopul de a susține realizarea de investiții pentru crearea infrastructurii necesare desfășurării activităților de agrement, prin acordarea de garanții de către stat în procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiție) pentru creditele de investiții destinate înființării și dezvoltării centrelor de acest tip.
Prin acest program se are în vedere stimularea inițiativei private, prin facilitarea accesului la finanțare (statul garantează pentru investiții considerate acum de către instituțiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanții), crearea și menținerea de locuri de muncă, precum și extinderea sezonului turistic. Totodată, instituțiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanțare specifice pe acest segment. Facilitatea acordării garanțiilor de stat pentru creditele de investiții va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care își propun să înființeze/dezvolte centre de agrement.
Implementarea Programului ”Primul centru de agrement” va contribui la creșterea atractivității României ca destinație turistică, prin diversificarea ofertei în acest sector și va avea ca efect o dezvoltare economică durabilă, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate până în acest moment”, se arată în comunicatul de miercuri al Guvernului, scrie BN24.ro .