Revoluţionarii au protestat la Guvern. Revendicări: indemnizaţiile şi reducerea taxelor
Aproximativ 250 de membri ai unor organizaţii ale revoluţionarilor au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, cerând micşorarea taxelor şi a impozitelor, creşterea nivelului de trai şi acordarea tuturor indemnizaţiilor din Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei.
În jurul orei 10.00, în faţa Guvernului, în alveola dintre Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor s-au strâns aproximativ 250 de protestatari, membri ai mai multor organizaţii şi asociaţii ale revoluţionarilor.
Aceştia au afişat pancarte şi au cerut, între altele, scăderea taxelor şi impozitelor, mărirea bugetuluii pentru educaţie, prin mesaje precum "Stop taxelor şi impozitelor", "Ponta! Dă 6 la sută învăţământului", "Ponta nu mai suspenda legile!" şi "Cerem respectarea statului de drept! Vrem o justiţie liberă şi independentă, neimplicată politic!".
"Protestul de azi (miercuri - n.r.) a fost organizat împotriva guvernanţilor care, prin mărirea taxelor şi impozitelor, a preţului la gaze, combustibil şi energie şi, nu în ultimul rând, prin mizeria de taxă denumită taxa pe stâlp, afectează în mod grav nivelul de trai al cetăţenilor. Oamenii au ajuns la limita suportabilului şi pentru asta vom organiza frecvent mitinguri la care vom cere, de fiecare dată, respectarea legilor şi a statului de drept", a declarat Dumitru Dincă .
Tot Dincă a explicat că nerespectarea statului de drept aduce atingere inclusiv celor care au statutul de revoluţionar, arătând că banii necesari la organizarea unui eventual referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu ar trebuie să fie distribuiţi bolnavilor.
"Faptul că în mod nejustificat, aberant contrar Constituţiei României, au fost suspendate legea aleşilor locali şi legea recunoştinţei care se referă la luptătorii revoluţiei înseamnă nerespectarea statului de drept. Să nu mai vorbim că se vrea să se mai facă o prostie, să-l suspende pe preşedinte la sfârşitul mandatului. Cu ce costuri? Pentru că costă aproximativ 45 de milioane de euro organizarea referendumului, iar noi în acest sens avem o sugestie: banii să fie daţi bolnavilor", a mai spus Dumitru Dincă.
Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore şi jumătate, deşi autorizaţia era luată până la ora 14:00.
Membrii unor organizaţii ale revoluţionarilor au protestat în faţa Guvernului şi în luna mai, când au blocat temporar bulevardul Kiseleff.