Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va atinge punctul culminant în vara anului 2023

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va atinge punctul culminant în vara anului 2023

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar trebui să „atingă punctul culminant” până în vara anului 2023, potrivit lui John Spencer, un maior în rezervă al Armatei SUA și cercetător al metodelor de război urban.

Iarna face și mai dur războiul din Ucraina/ FOTO: EPA/EFE

Iarna face și mai dur războiul din Ucraina/ FOTO: EPA/EFE

El nu este de acord cu previziunile conform cărora războiul ruso-ucrainean va dura ani de zile . El își explică poziția prin faptul că Ucraina și-a sporit capacitățile pe câmpul de luptă și se bucură de sprijinul Occidentului.

Spencer a subliniat că strategia inițială a lui Vladimir Putin, care a vizat ocuparea rapidă a Kievului, a eșuat, scrie Newsweek . După aceea, Moscova a încercat diverse metode de a crea o ruptură între Kiev și aliații occidentali, dar nu a reușit. Acum, încercările Rusiei de a distruge infrastructura ucraineană pentru a-i îngheța literalmente pe ucraineni au eșuat.

Putin nu va renunța

„ Cred că este destul de evident că Putin nu va renunța la intențiile sale. Nu-i pasă câți soldați ruși mor. Dar armata rusă are mari probleme. Putin vrea să încetinească războiul. Are nevoie de timp pentru a pregăti măcar miile de oameni care au fost mobilizați să servească în armată. Momentan, nu văd nicio direcție în care armata rusă ar putea avansa. Singurul lor scop este să păstreze ceea ce au capturat deja. Dar, cred, că nu vor reuși ”, a spus maiorul Spencer.

La rândul său, profesorul de management al Colegiului Claremont McKenna, Hillary Apple, a subliniat pentru Newsweek că Rusia ar putea primi ajutor militar din partea unor țări precum Iran și Coreea de Nord. Dronele Iranului au influențat foarte mult cursul războiului și au schimbat, de asemenea, calculele altor țări, precum Israelul, care până acum s-au comportat cu reținere din cauza propriilor considerații strategice.

„ În primele zile ale lunii februarie 2022, guvernul rus a sperat să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski, dar nu a reușit. Totuși, merită să ne amintim că cele mai importante ofensive, care au dus la ocuparea a aproape 20% din teritoriul Ucrainei, au avut loc la începutul războiului. Cu toate acestea, din cauza logisticii proaste și a structurii de comandă ineficiente a armatei ruse, combinate cu o bună pregătire și o motivație ridicată a forțelor ucrainene, a fost posibilă oprirea ofensivei și eliberarea teritoriilor capturate ”, a spus Apple.

Strategia Mariupol 2.0

Profesorul de științe politice de la Universitatea de Stat din San Diego, Mikhail Alekseev, a subliniat că noile atacuri rusești cu rachete asupra orașelor ucrainene, inclusiv asupra Kievului, demonstrează că Rusia continuă să meargă pe „strategia Mariupol 2.0 de cucerire a Ucrainei”. Alekseev a avertizat că, în ciuda succeselor semnificative ale armatei ucrainene, nu ar trebui să se complace în complezență.

Expertul explică că stocurile de muniție din Rusia sunt mai mari decât se crede în mod obișnuit. Și, în plus, ea este capabilă să le reumple rapid. De asemenea, armata belarusă aflată sub comanda rusă se poate alătura și războiului împotriva Ucrainei.

„ Rusia acumulează personal pentru a putea crește rapid numărul trupelor care pot fi aruncate în luptă. Se pare că strategia Rusiei este de a epuiza forțele ucrainene și de a lansa noi atacuri în masă din mai multe direcții. De asemenea, știrile din Rusia sugerează că statul își întărește baza militară pe termen lung prin introducerea a trei schimburi în loc de două în fabricile de arme. Moscova introduce pregătirea militară în universitățile importante și insistă că toată Ucraina face parte din Rusia ”, a spus Alekseev.

La rândul său, maiorul Spencer a spus că armata ucraineană a devenit cea mai experimentată din lume pentru că „a învățat să omoare rușii mai bine decât oricine”.

„ Cred că până în vara viitoare, Ucraina va termina cu armata rusă, pentru că Rusia nu are capacitatea de a-și reface proviziile și trupele și nu are aliați ”, a spus Spencer.

El a subliniat că războiul ruso-ucrainean depinde mai mult de logistică decât de tactică.

„Ucraina nu va rămâne fără gloanțe și soldați . Rusia nu are un milion de soldați care să poată fi aruncați în luptă. Pentru aceasta, este necesar ca supraviețuirea Rusiei să fie amenințată, să fie o luptă pentru existența țării. Și rușii au arătat deja că nu cred că acesta este un război pentru supraviețuire. De aceea, mai mulți bărbați au fugit din țară decât au fost mobilizați ”, au explicat experții americani.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…