Putin lansează din biroul de la Kremin noi nave de război, printre care și un submarin ce poate transporta rachete nucleare

Putin lansează din biroul de la Kremin noi nave de război, printre care și un submarin ce poate transporta rachete nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat joi la ceremonia de punere în serviciu a mai multor nave de război, printre care un submarin ce poate transporta rachete nucleare, a lăudat capacităţile flotei ruse şi a promis că Rusia va produce şi mai multe asemenea nave, informează AFP.

Vladimir Putin, președintele Rusiei/ FOTO: EFE.EPA

Vladimir Putin, președintele Rusiei/ FOTO: EFE.EPA

Liderul de la Kremlin, care evită să participe la evenimente publice după declanşarea pandemiei de COVID-19, a dat joi, prin videoconferinţă, semnalul pentru înălţarea drapelului rus pe noile nave.

Printre ele, submarinul „Generalisimul Suvorov”, un submarin nuclear capabil să lanseze rachete balistice atomice. O altă navă din aceeaşi clasă, Borei A, „Împăratul Aleksandru al III-lea”, a fost inaugurată şi ar urma să înceapă în curând teste pe mare.

„Insist asupra faptului că noi vom accelera şi creşte volumul construcţiei de nave de diferite tipuri, le vom echipa cu cele mai moderne sisteme de arme”, a declarat preşedintele rus. „Într-un cuvânt, trebuie făcut totul pentru a asigura securitatea Rusiei, interesele noastre naţionale pe oceanele lumii”, a mai spus Putin.

După aproape 23 de ani de când se află la putere, Vladimir Putin a făcut din reconstrucţia armatei sale o prioritate, după starea de marasm în care s-a aflat aceasta în anii 1990, în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice.

El a dotat forţele armate cu rachete ultramoderne, unele hipersonice, cu noi nave şi blindate. Însă aceste proiecte sunt de asemenea foarte costisitoare, înregistrează mari întârzieri şi au fost subminate atât de probleme tehnice, cât şi de corupţie.

Modernizate, însă în continuare parţial prost echipate şi prost organizate, forţele ruse au înregistrat numeroase înfrângeri de când Vladimir Putin a lansat ofensiva împotriva Ucrainei, pe 24 februarie.

Flota rusă de la Marea Neagră, cu baza în Peninsula Crimeea pe care Moscova a anexat-o în 2014, a suferit o puternică umilinţă atunci când forţele ucrainene au reuşit să scufunde nava-amiral a flotei, crucişătorul Moskva, în aprilie.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…