Mădălin Voicu aruncă în aer înțelegerea cu rromii: Cioabă vrea să fie vicepremier. Dezvăluiri de la ”tatonările” cu PSD
UNPR și Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, au semnat luni un protocol de colaborare privind susținerea la președinție a candidatului stângii, Victor Ponta. Acordul nu va cântări foarte mult pentru electoratul romilor, crede deputatul PSD Mădălin Voicu, care spune că tabăra Cioabă a negociat cu "aroganță" și "tupeu". Parlamentarul afirmă că Cioabă nu este reprezentativ pentru votanții romil și că s-a aliat cu stânga după ce a fost respins de Partidul Mișcarea Populară, condus de Elena Udrea.
"Romii au niște meserii, sunt împărțiți pe bresle, spune deputatul Voicu. Cioabă nu reprezintă țiganii, reprezintă breasla lor, care este de căldărari. Ei nu pot să reprezinte nici lăutarii, nici bidinarii, nici spoitorii, nici cocalarii, pe nimeni. Ei, practic, își reprezintă familia. Ei nu au rezonanță în etnie. Ei s-au împăunat cu chestia asta că sunt regi, împărați și voievozi și au rămas într-un primitivism dintr-ăsta, barbar. Să nu vă gândiți că ce ați văzut voi la Costești cu Băsescu este un eșantion a lui Cioabă. Acolo totul a fost organizat ca să dea impresia", a declarat Mădălin Voicu pentru DC News.
”Grupul Cioabă vrea să se hiperemancipeze”
Mădălin Voicu declară că l-a avertizat pe prim-ministrul Ponta să stea departe de grupul Cioabă, care de multe ori încearcă să forțeze nota sau să se "hiperemancipeze".
”Eu, în principiu, n-am fost de acord, nu atât cu semnarea unui protocol, cât cu o formă de negociere aș spune eu arogantă sau tupeistică din partea lui Cioabă, adaugă Mădălin Voicu. El voia locuri în Parlament, voia viceprim-ministru, că așa a negociat, până să ajungă la UNPR, cu Elena Udrea, cu PMP. Și Elena Udrea i-a dat afară: 'cum mă, voi vreți și de-aia, și de-aia'. În condițiile astea, văzând că ei rămân pe afară, s-au dus la UNPR, pentru că eu l-am rugat pe Victor Ponta să nu aibă absolut niciun fel de înțelegere scrisă sau verbală cu Cioabă, nu cu romii. Romii, Partida Romilor și celelalte organizații sunt deja într-un protocol cu PSD-ul. Am avut rețineri. Nu e prima dată când ei încearcă să forțeze nota sau să se hiperemancipeze. Râde Cioabă de oală spartă. Daniel Cioabă n-a ajuns nici consilier județean, că nu l-a votat nimeni, nici familia”.
Din 92, rromii au votat cu Stânga”
Deputatul PSD nu crede că votul comunității rome este va fi fragmentat la alegerile din toamnă.
”Nu cred că există un alt curent. În general, romii, încă din 92, au votat cu Stânga. Fără să insist eu prea mult sau deputatul Nicolae Păun. În condițiile astea în care ei trăiesc, proiectele de stânga sunt mai aproape de interesele și de scopurile lor decât cele de dreapta. Eu nu spun că liberalismul nu este o doctrină importantă, dar asta când țara este stabilizată, deocamdată noi suntem vai de steaua noastră”.