Iarna creează probleme în toată țara: localități fără curent electric, copaci prăbușiși peste mașini, ambulanțe blocate de viscol

Iarna creează probleme în toată țara: localități fără curent electric, copaci prăbușiși peste mașini, ambulanțe blocate de viscol

O ambulanţă care transporta o gravidă la spital a rămas blocată în trafic, între Mărăşeşti şi Tişiţa. Tot în Vrancea, un copil de doi ani cu mâna fracturată, preluat cu şenilata de la Suraia şi transportat la spital, iar în Harghita sunt 11 localități fără curent.

Salvatoprii de la ISU Vrancea au lucrat toată noaptea FOTO: ISU Vrancea

Salvatoprii de la ISU Vrancea au lucrat toată noaptea FOTO: ISU Vrancea

Harghita: localități fără curent electric

Un număr de 11 localităţi din judeţul Harghita au rămas parţial nealimentate cu energie electrică, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ninsoarea abundentă a afectat posturile de transformare, anunță Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, maior Alina Ciobotariu, este vorba de localităţile Bodogaia, Şoimuşu Mare, Şoimuşu Mic, Vidacut, Aluniş, Dejuţiu, Porumbenii Mari, Porumbenii Mici, Goagiu, Cristuru Secuiesc şi Avrămeşti.

Ninsoarea a afectat 25 de posturi de transformare, motiv pentru care aproximativ 3000 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Patru echipaje ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a precizat Alina Ciobotaru.

Gravidă blocată în trafic, în Vrancea, jandarmii intervin pe E85 pentru deblocarea mașinilor

O ambulanţă care transporta o gravidă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani a rămas blocată în trafic, sâmbătă dimineaţa, între Mărăşeşti şi Tişiţa, din cauza ninsorii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06,20, câte un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea au intervenit pentru evacuarea unei gravide ce se afla într-o ambulanţă blocată în trafic, între Mărăşeşti şi Tişiţa. Aceasta a fost preluată şi transportată în siguranţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Focşani", a precizat ISU Vrancea.

Din cauza ninsorii şi viscolului, în Vrancea au fost închise, vineri seara, mai multe drumuri judeţene şi naţionale, iar traficul rutier pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN2 - E85, pe sensul de mers către Bucureşti a fost restricţionat.

70 de jandarmi intervin pe DN2 / E 85 pentru a ajuta șoferii blocați în nămeți

Potrivit unui anunț al Jandarmeriei Române, sâmbătă dimineața, 70 de jandarmi, în mai multe echipaje, acționau pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile.

Până la ora 10.00, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule și 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă.

Judeţul Vrancea se află, începând de vineri dimineaţă şi până duminică, sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.

100 de mașini blocate pe DN24

Circa 100 de autovehicule au rămas blocate, vineri seara, pe DN 24, între Tişiţa şi limita cu judeţul Galaţi, din cauza ninsorii şi viscolului, pentru deblocarea acestora fiind necesară intervenţia Serviciului Drumuri Naţionale cu utilajele din dotare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

ISU a intervenit cu șenile să poată ajunge la pacienți FOTO: ISU Vrancea

ISU a intervenit cu șenile să poată ajunge la pacienți FOTO: ISU Vrancea

Alte zeci de autovehicule, printre care şi trei microbuze de transport călători, au rămas înzăpezite, în cursul serii, la Jitia, Ciorăşti, Dumbrăveni, Suraia, Măicăneşti sau Corbiţa, iar două tiruri au derapat şi s-au răsturnat pe carosabil, la Slobozia Bradului şi la ieşirea din Mândreşti, blocând traficul în zonă pentru mai multe ore.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, începând cu ora 23,00 a fost restricţionat traficul rutier pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN2 - E85, pe sensul de mers către Bucureşti.

De asemenea, începând cu ora 22,30, ca urmare a viscolului şi a zăpezii, au fost închise DJ 202F Băleşti - Bogza, DJ 202E limita judeţ Buzău - Voetin, DJ 204L Chiojdeni - Cătăuţi, DJ 204E Ciuşlea - Doaga (intersecţia cu DN 24), DJ 205C Goleşti - Cârligele, DJ 205E intersecţia cu DN2/E85 - Răchitosu - Ciuşlea, DJ 204E Focşani - Petreşti - Mirceşti şi DJ 204D Focşani - Suraia.

Anterior, în cursul serii, alte trei drumuri judeţene, DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) - Gugeşti, DJ 204B Mărtineşti - Bonţeşti - Râmniceni - Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni - Băleşti, precum şi două drumuri naţionale, DN 2N Bogza - Dumbrăveni şi DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, au fost închise circulaţiei.

Traficul ar putea fi reluat sâmbătă dimineaţă, imediat ce condiţiile meteo vor permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Judeţul Vrancea se află, începând de vineri dimineaţă şi până duminică, sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.

Copil cu mâna ruptă, dus la spital cu șenilata

Un copil de doi ani cu fractură de membru superior a fost cu preluat cu şenilata de la Suraia, vineri seara, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon", după ce drumul spre Focşani a devenit impracticabil din cauza zăpezii de pe carosabil, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Vremea rea a cauzat probleme salvatorilor ISU FOTO: ISU Vrancea

Vremea rea a cauzat probleme salvatorilor ISU FOTO: ISU Vrancea

"Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de intervenţie şi un autovehicul cu capacitate mărită de trecere, şenilată, un echipaj şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea şi un utilaj de deszăpezire au intervenit în comuna Suraia, pentru acordarea asistenţei medicale unui copil de doi ani ce a suferit o fractură la membru superior. Drumul spre Suraia nu a fost închis circulaţiei, dar, având în vedere faptul că se circulă destul de greu, pentru evitarea oricărui blocaj, s-a luat decizia de a se deplasa către locul intervenţiei toate aceste autospeciale. Deoarece pe traseul iniţial se lucra pentru deszăpezire, neputând înainta, echipajele au folosit o rută alternativă", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, copilul a fost preluat de la domiciliu de pompierii militari, împreună cu un asistent al SAJ Vrancea şi transportat cu ajutorul şenilatei o bună parte din drum.

Traficul pe şoseaua spre Suraia nu a fost închis circulaţiei, dar în accesul în zonă este deosebit de dificil, în ultima oră 15 autoturisme rămânând blocate în zăpadă, la Podul Zamfirei.

De altfel, autorităţile au decis, vineri seara, închiderea a trei drumuri judeţene, DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) - Gugeşti; DJ 204B Mărtineşti - Bonţeşti - Râmniceni - Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni - Băleşti, precum şi două drumuri naţionale, DN2N Bogza - Dumbrăveni şi DN 23 B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti. Acestea ar putea fi redeschise traficului dimineaţă, imediat ce condiţiile meteo vor permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Potrivit ISU Vrancea, circa 560 de consumatori din Gura Caliţei şi alţi 820 de consumatori din localităţile Ciuşlea, Străjescu şi Răchitosu au rămas vineri seara fără curent electric. În cursul după-amiezii, alţi aproape 1.200 de consumatori din Lepşa şi Greşu, comuna Tulnici au fost afectaţi de o pană de curent, dar între timp avaria a fost remediată.

Judeţul Vrancea se află, începând de vineri dimineaţă şi până pe 29 ianuarie, sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.

Copaci căzuți și zeci de mașini avariate în București și Ilfov din cauza vântului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a intervenit, în Capitală şi judeţul Ilfov, pentru îndepărtarea a 49 de copaci, fiind avariate 38 de autoturisme, ca urmare a fenomenelor meteo.

Potrivit sursei citate, de vineri, ora 10,00, până sâmbătă, ora 05,00, pe perioada codului galben, ISUBIF a gestionat 59 de intervenţii (51 în Bucureşti şi opt în Ilfov) pentru îndepărtarea a 49 de copaci, patru elemente de construcţie, patru stâlpi şi a unui panou publicitar căzut. De asemenea, o curte a fost inundată.

Blocaje pe DN 25 în Galați

În județul Galați, sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 7.00, se înregistrează blocaje pe DN 25 între localităţile Tudor Vladimirescu şi Vameş, dar şi în localitatea Independenţa unde sunt autocamioane care au derapat şi blochează traficul. Pe DN 24D, în localitatea Cuca sunt cinci maşini derapate care blochează traficul.

„Pe toate drumurile din județul Galați se circulă în condiții de iarnă. Pe DJ251G Vîrlezi - Corni - Valea Mărului și DJ 242 E Băneasa - Roșcani - se restricționează traficul pe ambele drumuri. Se intervine pentru deszăpezire. Se aplică restricții punctual pentru asigurarea intervenției utilajelor de deszăpezire. Pe DN24 D și pe DN25 traficul rutier este de asemenea, îngreunat”, a anunțat IPJ Galați.

Ce se întâmplă în Brăila

În județul Brăila, pe toate drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă. Potrivit ISU, începând cu ora 7.00 a fost restricționat traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe toate drumurile naționale din județ. Pe DN 22 - Grădiștea traficul este blocat în totalitate către județul Buzău.

Restricție de tonaj pe DN22 FOTO: Directia Regionala de Drumuri Buzău

Restricție de tonaj pe DN22 FOTO: Directia Regionala de Drumuri Buzău

Sunt mai multe drumuri județene blocate: DJ 203 – Ulmu – Făurei – Jirlău – Galbenu;DJ 203 A – Galbenu - Vișani – Câineni Băi; DJ 203 T - Jirlău – Vișani.

De asemenea, 19 localități nu sunt alimentate cu cu energie electrică. Sunt afectați 5.000 de locuitori din așezările: Odăieni, Chioibășești, Chichinețu, Berlescu, Perișoru, Târlele Filiului, Ionești, Batogu, Comăneasca, Urleasca, Țepeș Vodă, Movila Miresii, Esna, Gemenele, Găvani, Avântul, Rămnicelu și Horia. Pentru remedierea avariilor, se intervine cu patru echipe ale Electrica Brăila.

„La ora 2.00, echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Făurei a preluat o femeie gravidă din localitatea Jirlău care a fost predată în siguranță la Făurei echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Brăila care a transportat-o la maternitatea brăila. Pentru siguranța gravidei, pe timpul misiunii ambulanța SMURD a fost însoțiță de un utilaj al Primăriei Jirlăi, ATPVM-ul și șenilata 8x8 ale ISU Brăila”, au mai transmis reprezentanții ISU Brăila.

Giurgiu: Un copac şi un stâlp, căzuţi pe carosabil în urma vremii nefavorabile

Pompierii au îndepărtat, sâmbătă, de pe şosea, un copac şi un stâlp de telefonie, căzuţi în Suseni, respectiv Sfântu Gheorghe, în urma căderilor de zăpadă şi a viscolului.

Potrivit ISU Giurgiu, cele două incidente nu au produs pagube materiale.

Raportul IGSU: ce măsuri au fost luate

În ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Misiunile s-au desfășurat atât în cursul zilei de ieri, cât și pe timpul nopții, în 25 localități din 12 județe (AG, BR, BZ, CL, CT, DB, HD, IF, PH, SV, VL, VN) și mun. București.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei din 1 subsol și 1 curte, precum și pentru degajarea 4 elemente de construcție de la 4 imobile, 68 copaci și 4 stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme.

În contextul monitorizării atente a situației de către autoritățile cu competențe și în urma discuțiilor avute între premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, în vederea optimizării misiunilor de răspuns, la nivel național au fost întreprinse următoarele măsuri:

?menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

? instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

? activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției prin activarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN).

În județele Buzău și Vrancea, unde au fost înregistrate efecte considerabile a fost ridicată capacitatea operațională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere. Totodată, în sprijinul echipajelor operative din aceste două județe au fost dislocate forțe și mijloace din județele Galați, Brăila, Bacău, Prahova și USISU, după cum urmează:

În sprijinul ISU Buzău : ISU GL 1 șenilată, ISU BR - 1 șenilată, ISU BC si ISU PH câte 1 ATPVM, iar Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență - USISU - 1 autocamion de intervenție, 1 microbuz si 1 șenilată.

În sprijinul ISU Vrancea: ISU Galați 1 șenilată.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a solicitărilor venite din partea autorităților și a cetățenilor din aceste două județe, alte 6 județe (CL, IL, BR, VS, CV, BC) au fost prealertate, astfel încât la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

De asemenea, pentru gestionarea situațiilor înregistrate în județul Buzău, au fost mobilizate forțe din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Totodată, la nivelul zonelor afectate, în sprijinul echipajelor de salvatori intervin forțe ale Poliției Române și Jandarmeriei Române, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor.

Pentru analizarea situației și dispunerea măsurilor necesare pentru comunitățile buzoiene, la nivelul județului, în această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

La acest moment situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Cod portocaliu până duminică

Codul portocaliu va fi în vigoare până duminica, la ora 10.00, potrivit ANM . Județele vizate sunt Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În aceste zone va ninge abundent (35 - 50 l/mp) şi se va depune un strat de zăpadă consistent, informează Agerpres.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55 - 65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 - 29 ianuarie, ora 10:00, Codul galben de vreme rea va fi valabil în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25- 40 l/mp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu, nu este o fantomă ceea ce vedeți, este noul coșmar al Rusiei și Chinei...

2 Teorii ale conspirației după inundațiile catastrofale din Spania

3 Adevărul despre poziția misionarului

4 Sexul oral, vinovat de creșterea numărului cazurilor unui tip de cancer. Care este explicația

5 Foarte interesante amănunte...